ZETApress

hírportál

Gyereknek maradtak

Pályafutása legabszurdabb videó-klipjét készítette el a Belmondo. A zenekar tagjai óriáscsecsemőnek öltöztek, és órákon át rosszalkodtak egy interaktív játékvárosban. A Gyereknek maradni című dal klipje mókás, de a szövegnek komoly üzenete van ? tudtuk meg Nagy Szabolcstól.

Rendhagyó klipet készített a Belmondo zenekar a Gyereknek maradni című dalához. Azért esett erre a választás, mert a nyári fesztiválfellépések tapasztalatai szerint ez a közönség legújabb kedvence a tavaly novemberben megjelent, Mikor című stúdióalbumról. A videó-klipet július 9-én a budapesti Nyugati téren, a MiniCity nevű interaktív gyerekvárosban forgatták.

A klipet a FreshFabrik két tagja, Uglyay Kovács Levente és Oláh Szabolcs rendezte, fényképezte és vágta. A felvételeken a Belmondo tagjai az interneten keringő, több milliós nézettségű babamém videók mintájára óriáscsecsemőnek öltözve bébiételeket fröcskölnek szét, és óriás játékokkal szórakoznak. A pelenkás, szakállas férfiak látványa ugyanakkor csupán a felszín, hiszen a Gyereknek maradni valójában komoly dal.

A zenekar eddigi legabszurdabb klipjét az együttes egyik állandó üzenete ihlette, miszerint kevesek vállalják a felelősséget a tetteikért. Sokan szeretnék megúszni a döntéseiket és azok következményeit, tehát gyereknek maradni. A gondolat természetesen nem direkt, inkább annak áttételes megjelenítése. A figyelemfelkeltés volt a cél a meghökkentő képi és színvilággal ? mondta Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar dalszerző frontembere.

A közönség legújabb kedvencét, a Gyereknek maradni című dalt, valamint a zenekar négy stúdióalbumának legsikeresebb számait augusztusban is számos helyen lehet élőben meghallgatni. A Belmondo augusztus 5-én és 8-án, a Sziget Fesztiválon, augusztus 18-án, Balatonbogláron, augusztus 20-án Nyírpazonyban, augusztus 25-én pedig a szegedi SZIN-en lép fel.

Szóljon hozzá!