ZETApress

hírportál

tóPart: nyár a tavon

Szombaton nyit a nyár a Műjégen ? tudtuk meg a Városligeti Műjégpálya gyönyörűen felújított Dísztermében, a délelőtti sajtótájékoztatón. Nagy Gábor, a projektgazda Eventrend tulajdonosa és Bartha László, a Városligeti Műjégpálya igazgatója házigazdaként avatott a részletekbe.

A délelőtt Holub Katalin sajtófőnök moderálásával Kertesi Ingrid és Andreas Magony operaénekesek produkciójával indult. Őket Gyarmati István, a legendás hírű zongoraművész kísérte hangszerén. A művészek Zsédával kiegészülve május 30-án a Szent István Bazilikában is fellépnek majd.

A sajtótájékoztatón megjelent Pulai Imre kenus és szánkós, a víz mindkét halmazállapotának aktív ismerője, a rendezvénysorozat sportnagykövete, Rozgonyi Zoltán, a XIV. kerület kultúráért felelős alpolgármestere és Nagyné Varga Melinda kulturális, turisztikai és sport főosztályvezető is. A tájékoztatót követően a vízi színpadot Josip Bartulovic és Kulik Johanna, a Tango Latino táncosai avatták fel.

Május 19-én nyit a főváros legnagyobb tóparti nyaralója a 200 éves Városligetben. Családi programok, vízparti party, kulináris íz- és program kavalkád, koncertek, élő rádiós és televíziós bejelentkezések, Olimpia, Foci Eb, Wimbledon, BL döntő ? egy 24 m2-es ledfallal megspékelve ? várja a szórakozni, szurkolni és kikapcsolódni vágyókat három hónapon át, egészen augusztus 20-ig, az államalapítás ünnepéig. A történelmi helyszín új dimenziójú modern öltözetben a labdarúgó BL döntő szurkolópontjaként jövő hétvégén debütál a nagyközönség előtt.

A városligeti műjégpálya nyári csónakázó taván, frissen felújított központi épület teraszán május 19-e és augusztus 20-a között egész napos programpalettával várja azokat a fővárosban maradókat, akiket a munkája vagy más körülményei az itthon-helyben töltött nyaralásra ösztönöz. A Tóparti sétány kulináris élvezetekkel csábít ? lesz kávézó, sörkert, borbár ?, a vízre épített szigetek igényesen izgalmas desztináció. A télvíz idején csatolóként funkcionáló teremben disco zene szól a táncolni vágyók esti szórakozására. A nagykoncertek és a nyár kiemelt sporteseményei ? labdarúgó BL döntő, UEFA labdarúgó Eb, Wimbledon Week és Olimpia ? közösségi élményforrások a megváltozott halmazállapotú helyszínen.

Projekt számokban: 94 nap nyitva tartás, összesen 1000 m2 épített stég a tavon, egyszerre 400-500 fő ülve fér el kényelmesen a helyszínen, napi 1500 vendéget várnak. Hivatalos Eb Szurkolói Klub, ahol meccsnapokon akár 1500 fő is szurkolhat együtt. A város első vízi színpadján akusztikus, jazz és egyéb koncertek, folyamatos programok, megfizethető szolgáltatások és megfizethetetlen élmények. ? A tóParton a Bárzongorista Verseny döntősei is fellépnek majd ? mondta kérdésemre Nagy Gábor, aki a New York kávéházi versenysorozatot is szervezte.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Gödöllőn jártunk | ZETApress

Szóljon hozzá!