ZETApress

hírportál

Dívák a Bazilikában

Zséda és Kertesi Ingrid koncertje lesz a Szent István Bazilikában: május 30-án a klasszikus és könnyűzene találkozik ? tudtuk meg Holub Katalintól. Kertesi Ingrid és Zsédenyi Adrienn, a magyar klasszikus és könnyűzene legismertebb Dívái, első alkalommal adnak közös koncertet.

A Magyar Állami Operaház művésze, Kertesi Ingrid az operaszerepek és a klasszikus zenei koncertek mellett már az elmúlt években is szívesen kirándult a könnyűzene világába. Zséda, aki idén ünnepli szóló énekesi karrierjének 10. évfordulóját, első alkalommal lép fel a Bazilikában, és először ad közös koncertet egy operacsillaggal.

A különlegesnek ígérkező esten a klasszikus és könnyű zene legnépszerűbb szerzeményeit adják elő a Dívák, akik egy-egy dal erejéig szerepcserét is vállaltak: Adrienn a popzenei számok mellett például Schubert ismert szerzeményeiből, Ingrid pedig a könnyűzene világából is merít. A koncerten fellép Andreas Magony lírai olasz tenor is. A Szent István Bazilika közelmúltban felújított, nemzetközi hírű orgonáját Teleki Miklós orgonaművész szólaltatja meg.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. tóPart: nyár a tavon | ZETApress

Szóljon hozzá!