ZETApress

hírportál

Szülinap a MÜPÁ-ban

Kocsis Zoltán jótékonysági koncertje lesz a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, a ferencvárosi Komor Marcell sétányon május 30-án, szerdán 20 órakor a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára ? tudtuk meg Pethő Zsófitól.

Kocsis Zoltán világhírű zongoraművész, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tagja és támogatója 1991 óta ad koncerteket szervezetünk javára. A minden év május 30-án, a művész születésnapján megrendezett hangverseny teljes bevételét Kocsis Zoltán mindenkor a Szolgálatnak ajánlja fel. Az idei hangverseny bevételét a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi programjára fordítja.

A Szolgálat évente több karitatív célú rendezvényt szervez, melyek bevételéből működteti a hátrányos helyzetű, rossz sorsú, beteg, árva gyermekeket segítő 12 programját. A programok közül leghangsúlyosabb az egészségügyi, a gyermekélelmezési, az ösztöndíj- és képzési program.

A május 30-i koncerten Berkes Kálmán klarinétművész, Lakatos György fagott-művész és az Erkel Ferenc Kamarazenekar lép fel (koncertmester: Lesták Bedő Eszter), vezényel Kocsis Zoltán. Program: Mozart: B-dúr fagott-verseny, K. 191. Mozart: A-dúr klarinétverseny, K. 622. R. Strauss: Duett-concertino klarinétra, fagottra és zenekarra. R. Strauss: Metamorfózisok.

A koncertjegyek ára: 25 ezer forint/db. Diákoknak, nyugdíjasoknak a legfelső emeletre száz forint/db korlátozott számban kapható. Jegyvásárlással kapcsolatos további információ a +361-475-7000 telefonszámon, vagy e-mailcímén Gabos Erikától kapható, illetve személyesen a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat budapesti irodájában, a Teréz krt. 24. 1/1-ben vásárolható.

Szóljon hozzá!