ZETApress

hírportál

Fesztivál tavasszal, Budapesten

Március 20-a és április 5-e között rendezik meg a 29. Budapesti Tavaszi Fesztivált, amely csaknem százhúsz izgalmas programmal várja a közönséget ? tudtuk meg a Városháza dísztermében, a délelőtti sajtótájékoztatón. A ?harmadik X? betöltése előtt álló fesztivál programjai között igazi csemegéket is találunk: Joshua Bell, a Nigel Kennedy Quintett, alternatív rendezésű Haydn-operák, nemzetközi színházi fesztivál, Marx Tökéjének első kötetéből készült színházi adaptációjával, cseh vonatkozású kulturális események és táncprodukciók széles választéka látható az idei fesztiválon.

Az esemény fő támogatója idén is a Szerencsejéték Zrt, de a MOL Nyrt. és az OTP Bank is beteszi a részét a nagy kalapba. A szervezők számos kedvezménnyel kedveskednek a MOL-csoport dolgozóinak, és a tavalyihoz hasonlóan idén is lesz ?Villámpéntek? február 27-én, a budapesti székházukban. A megnyitó március 20-án, délután 3-kor lesz a Szépművészeti Múzeumban. Az előadásokról bővebben weboldalukon olvashatunk.

Tavaly, a szervezés kezdetén jóval erősebb volt a forint. Egy euróért 230-at kellett adni, most viszont már háromszáznál is többet. Zimányi Zsófia fesztiváligazgatótól megtudtuk, hogy az aláírt szerződések módosítását kellett kérnie, de az eddigi jó kapcsolatokra tekintettel senki sem zárkózott el az árcsökkentés elől. Sajnos így is két meghirdetett előadást le kellett mondaniuk. Ugyancsak a válság hatására idén nem lesz Fringe Fesztivál, de az utolsó három napon ? április 3-tól 5-ig ? most is lehetőséget biztosítanak a Millenárison az amatőr művészeknek a bemutatkozásra. Erre száznál is több produkció jelentkezett.

A sajtótájékoztatót követően most is bőséges kínálat várta a nagyszámú hallgatóságot. Gazdasági válság idején ez talán túlzás! ? jegyezték meg néhányan. Nem is ezzel volt bajom, inkább az időzítéssel és a választékkal. Hamvazószerda lévén a keresztények háromszor ehetnek, csak egyszer lakhatnak jól, és tartózkodni kell a húsfogyasztástól. Ehhez képest az asztalok roskadoztak a pörköltektől, a sült és hideg húsoktól. Töltött káposzta is gőzölgött dagadóval. Halból is volt rizzsel és pálcikával, de az hamar elfogyott, így a vallásos érzelmű emberek csak köretet, gyümölcsöt és süteményeket ehettek, azt is módjával. Szerencsésebb lett volna a tájékoztatót a holnapi torkos csütörtökre időzíteni!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Szinglijegy szólóhelyekre

Szóljon hozzá!