ZETApress

hírportál

Artúré az egymillió

Kirobbanó siker, szűnni nem akaró vastaps a New York Café Bárzongorista Verseny tegnap esti döntőjén! Berki Artúr a legjobb bárzongorista: megnyerte a New York Café Bárzongorista Verseny döntőjét ? ezzel együtt az egymillió forintot érő szerződést! A közönségdíjat a 3. helyezett Darvas Tamás kapta.

A New York Palota Róma terme zsúfolásig megtelt ? ezzel ismét bizonyítva azt, hogy a bárzongorázásnak, mint műfajnak, igenis van létjogosultsága! Kőkemény (ám baráti) csatának lehettek szemtanúi a New York Café Bárzongorista Verseny döntőjének vendégei a New York Palota Róma termében tegnap este! A hat finalista ? Banyák József, Berki Artúr, Darvas Tamás, Mida Oszkár, ifj. Ökrös Ottó és Szűcs Gyula ? mindent beleadott a játékába, amely nem is csoda, tekintve, hogy öt fordulón már túljutott a Világ Legszebb Kávéházában és mindegyikük jogosan érezte úgy, hogy őt illeti a New York Café Bárzongorista versenyének fődíja, az egymillió forintot érő szerződés.

Az este első részében minden versenyző előadott egy szabadon választott jazz standardet, majd kísérte a Nyári lányokat, azaz Editet vagy Alizt, esetleg mindkettőt. A népszerű könnyűzenei slágerekkel hatalmas sikert arattak, nem csak a közönségnél, hanem a zsűrinél is. A feladat lényege az volt, hogy kiderüljön: a zenészek miként tudnak alkalmazkodni és tudják kísérni az énekeseket. Azt el kell ismerni, hogy a versenyzők mellett az est fénypontjait a Nyári lányok jelentették, Edit és Aliz káprázatos előadása a közönség teljes elismerését kivívta. A két ifjú hölgy tökéletesen énekelt és mindenkit levett a lábáról. Szerencsére most nem közülük kellett választani? Ez után és az állófogadás ideje alatt tanácskozott a zsűri arról, hogy ki legyen az a három versenyző, aki indulhat az egymillió forintot érő fődíjért. Döntésük alapján Berki Artúr, ifj. Ökrös Ottó és Darvas Tamás jutott tovább a finálé második részébe.

A finalisták közül 6. helyezett lett Mida Oszkár, 5. helyezett lett Szűcs Gyula és 4. helyezett lett Banyák József. A továbbjutók mindegyike ugyanazt a dalt adta elő, a Casablanca film As Time Goes By című betétdalát. Ez aztán eldöntött mindent. Berki Artúr egymillió forintértékű szerződést nyert, a második és harmadik helyezett pedig egy-egy utazással lett gazdagabb: ifj. Ökrös Ottó egy hosszú hétvégére Rómába látogathat, Darvas Tamás pedig Prágába jut el néhány napra.

Mint ahogy eddig is gyakorlat volt a New York Café Bárzongorista Verseny elődöntőin, nem csak a zsűrinek, a közönségnek is volt lehetősége kinyilvánítani véleményét. A szavazatok alapján Darvas Tamás egy négyszemélyes vacsorát nyert a New York Palota Salon éttermébe, az ajándékra jogosító elismervényt Wolf András, a Salon étterem chefje, az esszenciális magyar gasztronómia megálmodója adta át, míg a hat döntősnek Szabó Csaba, a New York Café és Tóth Csaba, a Roland vezetője adta át díjaikat.

3 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Magyar ételek új felfogásban | ZETApress
  2. tóPart: nyár a tavon | ZETApress
  3. Aroma a Héliában | ZETApress

Szóljon hozzá!