ZETApress

hírportál

Nyári lányok a bárban

Most minden kiderül! Finiséhez érkezett a New York Café Bárzongorista Verseny! A hétvégén eldől, hogy ki nyeri a New York Café Bárzongorista Versenyt! ? tudtuk meg Bella Gabriellától.

A hat döntős március 31-én, a New York Palace Róma termében, egy nagyszabású est keretében próbálja meggyőzni a zsűrit és a közönséget a tudásáról és arról, hogy méltóak az egymillió forintos, 5 est megtartására alkalmas szerződés elnyerésére! A legutóbbi, február 26-i elődöntőben ? az internetes szavazók döntése alapján ? Pintér Pétertől búcsúztunk. Banyák József, Berki Artúr, Darvas Tamás, Mida Oszkár, ifj. Ökrös Ottó és Szűcs Gyula. Ők azok, akik a legjobbnak bizonyultak a Világ Legszebb Kávéházában megrendezett eddigi öt forduló alkalmával. Most minden rajtuk múlik!

Az döntő két részből áll majd. Az első szakaszban zongoristáink ? a szabadon választott szerzemények előadása után ? a Nyári lányokkal, vagyis Alizzal és Edittel szólaltatnak meg ismert és népszerű könnyűzenei slágereket. A feladat lényege az, hogy kiderüljön: a zenészek miként tudnak alkalmazkodni és tudják kísérni az énekeseket. A forduló végén három versenyzőtől búcsúzunk.

Az alábbi dalokat hallhatjuk az est első részében:
1. I have nothing (Whitney Houston) ? Nyári Aliz és Berki Artúr
2. Say a little prayer (Aretha Franklin) ? Nyári Edit, Nyári Aliz és Banyák József
3. I will always love you (Whitney Houston) ? Nyári Edit és Szűcs Gyula
4. A boldogság és én (Cserháti Zsuzsa) ? Nyári Aliz és Darvas Tamás
5. Úgy szeretném meghálálni (Kovács Kati) ? Nyári Edit és ifj. Ökrös Ottó
6. For once in my life (Frank Sinatra) ? Nyári Edit, Nyári Aliz és Mida Oszkár

Az est második részében a három, főnyereményre esélyes zongorista ugyanazt a dalt adja majd elő. Ezt Nyári Károly zsűri elnök jelöli ki. A három művész mindegyike nyertesnek számít, hiszen mind a hárman értékes díjban részesülnek. Az első helyezett egymillió forintértékű, öt estre szóló szerződést nyer, a második és harmadik helyezett pedig egy-egy római és prágai utazással lesz gazdagabb.

Mint ahogy eddig is gyakorlat volt a New York Café Bárzongorista Verseny elődöntőin, nem csak a zsűrinek, a közönségnek is lesz lehetősége kinyilvánítani véleményét. Éppen ezért lesz közönségdíj is: vendégeink a hat finalista közül szavazhatnak arra, aki számukra a legmeggyőzőbb volt. A közönség kedvence egy négy személyes vacsorát nyer a New York Palota Salon éttermébe. A döntőre korlátozott számban állnak még jegyek rendelkezésre, az érdeklődők a weboldalt keressék!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Artúré az egymillió | ZETApress

Szóljon hozzá!