ZETApress

hírportál

Brazil Karnevál a ligetben

Egy nap, ami minden érzékszervedre hat! A Brazil Karnevál ? a Brazil Táncakadémia és a Brazil Kulturális Központ rendezvénysorozatának következő eseményeként ? március 10-én, szombaton délelőtt 10-től másnap hajnali 4 óráig kerül megrendezésre a városligeti PECSA Music Hallban.

A Karnevál méltán az országunk legnagyobb brazil rendezvénye: látványos jelmezek és szamba dobosok máshol nem látható színes kavalkádja. Az est házigazdája Árpa Attila, a hangulat fokozásáról Varga Viktor gondoskodik ? tudtuk meg a délutáni sajtótájékoztatón.

A brazil ételek és a híres koktélkirály, Lajsz András koktéljai segítenek a látogatóknak abban, hogy átélhessék az igazi brazil életérzést. A Pimenta Szamba iskola, a Grupo Capoeira Brasil és vendégei, valamint a Ritmo 2003 Batucada Band előadásában egész napos programsorozat várja az érdeklődőket, kiknek soraiban Keleti Andreát és Torres Danit üdvözölhetjük.

Vérpezsdítő szamba bemutatót is láthat majd a nagyérdemű eredeti jelmezekben, a Riói Karneválról hazaérkező magyar táncosokkal, Ádám Kingával illetve Bottyán Ivettel. A Music Hallban mi is szamba és capoeira bemutatót láttunk a jövő szombati karneválból. Az eseménnyel egy időben nyílik meg a Bakonyi Zsuzsa Brazíliát bemutató fotókiállítása, amely két héten keresztül megtekinthető a PECSA Music Hall Rendezvényközpontban.

Jánosi Matild a TildArt ökodivat tervezője először a budapesti Brazil Karneválon vonultatja fel kollekcióját, amelyet a kaucsuk hazája, Brazília és használt gumibelsők ihlettek. Kreációinak fő témája a környezetkímélés és környezettudatosság újrahasznosított anyagokból. A Brazíliához kapcsolódó divatbemutatón Sütő Enikő vonultatja fel modelljeit.

A Brazil Karnevál szervezői és sztárvendégei a rendezvénnyel a MikulásGyárat támogatják. A sajtótájékoztatón Varga Viktor, Csomor Csilla, Müller Attila, Erdőhegyi Brigitta és Brunner Márta pólókat dedikálnak, amit a szervezők internetes árverésen hirdetnek majd. Az így befolyt összeget, továbbá a Karneválon értékesített tombola teljes bevételét is a MikulásGyár részére adományozzák.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Brazilok a Palán | ZETApress

Szóljon hozzá!