ZETApress

hírportál

Szűcs Gyula, vagy Pintér Péter?

Megvan a biztosan döntőbe kerülő öt bárzongorista. Ők biztosan részt vesznek a március 31-i, szombati döntőn. Az internetes párbajon dől el, hogy ki indulhat hatodikként a New York Café Bárzongorista Verseny döntőjében! ? tudtuk meg Bella Gabriellától.

Öten már nyugodtan aludhattak tegnap éjjel, azonban ketten, Szűcs Gyula és Pintér Péter még csütörtök éjfélig izgulhat: addig adhatják le rájuk szavazatukat az internetes érdeklődők. Összesen hatan jutnak tovább, közülük kerül ki az, aki megnyeri a New York Café egymillió forintértékű, öt est megtartására szóló szerződését.

Bár az egész este menete jócskán eltért az eddig megszokottól, a finálé nem változott. Most is a három legkevesebb szavazatot kapott művész közül választott a zsűri: Mida Oszkárt tartotta alkalmasnak arra, hogy a döntőben is megmutassa magát; véleménye szerint azért, mert ő volt az, aki a fordulókban a legtöbbet tudott fejlődni. Így Pintér Péterre és Szűcs Gyulára még várnak a világhálós szavazatok.

A zsűri szerint egyre szorosabb a mezőny. A versenyzők sokkal inkább bele tudják építeni személyiségüket az előadásokba és tudatosan szerkesztik meg műsorukat. Nyári Károly elnök most is megköszönte a közönség érdeklődését, és hozzátette: ez is bizonyítja, hogy a bárzongorázásnak, mint műfajnak létjogosultsága van. Úgy látja: a 60 dalos étlap csak egy töredéke annak, amit egy bárzongoristának tudnia kell, ennél a repertoárnak jóval szélesebbnek kell lennie. A zsűri, az általa kitalált feladatokkal, ezt a palettát kívánja-kívánta szélesíteni.

A minap jelzett zenei étlapról választhattak a vendégek tegnap a Világ Legszebb Kávéházában! A New York Café Bárzongorista Verseny ötödik fordulójában 14 asztaltársaság rendelhetett arról a 60 dalt tartalmazó listáról, amely az eddigi elődöntők anyagaiból állt össze. Természetesen most is volt szabadon választott kategória: művészeink latin és swing produkciókkal készültek. A szakmai zsűri döntése, valamint az internetes párbaj szavazásának eredménye alapján a március 31-i döntőbe továbbjutott bárzongoristák: Banyák József, Berki Artúr, Darvas Tamás, Mida Oszkár és ifjabb Ökrös Ottó.

A New York Café Bárzongorista Verseny összesen 6 fordulóból áll. A megmérettetést az érdeklődők személyesen is élvezhették a Világ Legszebb Kávéházának impozáns falai között. Ez így lesz a március 31-i döntőn is, amelyre jegyekhez ? az eddigi megszokott helyszíni vásárlástól eltérően ? csak a weboldalon tudnak hozzájutni.

A döntőbe sajnos az internetes közönség nem tud bekapcsolódni, de most, keddtől csütörtök éjfélig még mindenképpen számítunk internetes szavazataikra! A minden várakozást felülmúló érdeklődésre tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy megrendezik a New York Café Bárzongorista Verseny Gálát is. Ez április 22-én lesz, a részleteket és a jegyvásárlási lehetőségeket a későbbiekben közöljük.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Megvan a hatodik döntős | ZETApress

Szóljon hozzá!