ZETApress

hírportál

Díjátadás a Kolibri Pincében

Magyarországon az utóbbi évekig nem születtek a kiskamaszok korosztályos problémáira érzékenyen reagáló új magyar drámák. Az Európai Unió által támogatott ifjúsági színházi projekt, a Platform 11+ keretében, a Kolibri Színház által meghirdetett ifjúsági drámapályázat sikeresen lezárult.

A pályázat bizonyította, hogy ebben az Európa szerte népszerű színházi műfajban immár magyar szerzők is izgalmas művekkel gazdagítják a nemzetközi kínálatot. A színház köszönet mond azoknak, akik pályaművükkel megtisztelték őket. Magyarországon az utóbbi évekig nem születtek a kiskamaszok korosztályos problémáira érzékenyen reagáló új magyar drámák. A pályázat bizonyította, hogy ebben az Európa szerte népszerű színházi műfajban immár magyar szerzők is izgalmas művekkel gazdagítják a nemzetközi kínálatot.

A pályázatra beérkezett alkotások közül a zsűri ? Horváth Péter, Németh Ákos, Tasnádi István ? három művet díjazásra és egyet dicséretre tartott érdemesnek. A díjazott művek: Győri Katalin: Delete; Kiss Márton: Csöngő; Oláh-Horváth Sára: Veritas Duplex. Mindhárom mű olyan értékekkel rendelkezik, amelyek egyaránt esélyessé tehetik őket a bemutatásra. Ezért döntöttünk úgy, hogy alkotóik közt egyenlő arányban osztjuk föl a négyezer eurós pályadíjat. A Kolibri Színház továbbá lehetőséget ad a szerzők számára, hogy a zsűri tagjaival konzultáljanak. Horváth Péter a Csöngő, Németh Ákos a Veritas Duplex; Tasnádi István a Delete alkotójának nyújt szakmai segítséget darabjuk fejlesztéséhez. Dicséretben részesítették még Adorján Beáta: Pali és Lea című alkotását is.

Az ünnepélyes díjátadót délután fél 5-kor tartották a Kolibri Pincében, Andrássy út 77-ben. A díjakat Szőcs Géza, a NEFMI kulturális államtitkára, L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális bizottsága és a Nemzeti Kulturális Alap elnöke, valamint Csomós Miklós főpolgármester-helyettes és Novák János színigazgató adta át a 3 nyertesnek és a megdicsértnek. A díjazott darabokat a színház a szerzők és a zsűritagok együttműködésével a következő évadban műsorára tűzi.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Delete a pincében | ZETApress

Szóljon hozzá!