ZETApress

hírportál

Toleráns szépségek

A világon először Budapesten kerül sor a Hebron Rózsája Szépségversenyre. A különleges alkalomhoz különleges filozófia párosul: ahogy Hebron története is az örökös alkalmazkodásról szólt, az esemény üzenetének középpontjában a tolerancia, az egymásra való nyitottság áll ? tudtuk meg délelőtt a Yiddishe Mamma Mia étteremben.

A Hebron Rózsája Szépségverseny szervezői a különlegeset, az egyedit, a másság tiszteletét keresik. Azt, aki született szépségével, egyediségével kivívja az emberek több ezer éve meglévő csodálatát. Ezt pedig a szépség mellett egy sor más adottsággal érheti el a vállalkozó kedvű versenyző, hiszen komoly megmérettetés után nyerheti el a megtisztelő címet. Hebron Rózsájának irányt kell mutatnia, bátorítania kell a rászorulókat, támogatnia kell az emberiség jövőjébe vetett hitét erősítő programokat, kezdeményezéseket, hangjával olyan emberekért kell felszólalnia, akik ezt nem tehetnék meg, és a legfontosabb, hogy megmutassa a tolerancia erejét.

A versenyzők között is nagyon színes a paletta, a származás, az életkor, a testalkat tekintetében. A zsűri döntését nem befolyásolják a divat-világ elvárásai, hiszen éppen azt szeretnék bizonyítani, hogy aki született szépség, azt az életben mindenütt tárt karokkal várják. Ennek megfelelően számos területről érkeztek versenyzők, akik között éppúgy megtalálható az egyetemista, főiskolás, mint a pultos, a gimnazista. Jelentkezett már végzett jogász és gyakorló újságíró, gyermekét nevelő családanya.

Jelentkezőik között származásukra tekintettel sem tesznek különbséget, így azt sem kérdezték meg, ki közülük zsidó, cigány, magyar, német, olasz, vagy épp afroamerikai. Annak viszont nagyon örültek, hogy sokféle nemzetiséghez tartozó hölgy tisztelte meg őket jelentkezésével, hiszen a sokszínűség szép! A világ mindenkié, minden emberé!

A verseny elnevezése édesanyám ötlete volt ? mondta el Rádi Angéla produkciós igazgató a sajtótájékoztatón ?, a csodálatos szignált Gerendás Péter Liszt-díjas zeneszerző és dalszövegírónak köszönhetjük. A Hebron Rózsája nem más, mint a hibiszkusz, ez az elnevezés az idők folyamán a gyönyörű nő szinonimájává vált. A Hebron Rózsája Szépségverseny a tolerancia jegyében más, mint a többi ilyen verseny, mert mi az igazi értéket keressük, valljuk, hogy a szépség nem külső, magasság, nemzetiség, vallás, családi állapot, vagy életkor függő. Versenyzőink elfogadják a tolerancia üzenetét, azonosulnak vele, amit a weboldalunkon el is olvashatnak.

Felhívásaikra száznál is többen jelentkeztek, hatalmas érdeklődés mellet a Játékszínben volt az egész napos casting, ahonnan 27 lány jutott a középdöntőbe. A lányok felkészülését profi csapat segítette és segíti. Színpadi mozgásukért Ulmann Kriszta koreográfus felel, tökéletes megjelenésüket Vadász Zsuzsi stylist segíti. A zsűri elnöke Balázsovits Lajos, a Játékszín igazgatója. Zsűritag lett VV Péter és Valkó Eszter is. Produkciós asszisztens: Somogyi Szonja. Fotós: Wei-x Iván. Marketing: Balatoni László. Művészeti vezető: Zsigmondi Juli. Internetes megjelenés: Horváth László Tibor. PR és háttérmunka: Kliszek Noémi, Gy. Kárpáti György és Vas Gábor. A középdöntő február 25-én, szombaton lesz a hajdúszoboszlói Atlantis Hotelben. Műsoron a Dívák.

A középdöntőből 15 lány jut tovább az április 14-i döntőbe, amelyet a Bécsi úti Symbol Budapestben rendeznek. ? Nem elég, ha szép vagy, légy okos is… jelentkezz a Hebron Rózsája Szépségversenyre! ? szólt sűrűn a versenyfelhívás rádió-reklámokban és internetes portálokon a december 20-i jelentkezési határidőig. Közel 120 fiatal és már nem éppen teenager korú ? ám kiváló önértékeléssel rendelkező ? csinos leány és hölgy vette a bátorságot és a tollat a nevezési lap kitöltéséhez. Bár pluszpontokkal jutalmazni nem állt módjukban, de valamennyien prémium-pontokat érdemelnek a Hebron Rózsája Szépségverseny filozófiájával, üzenetével való azonosulásért!

A verseny nyertese négymillió forintértékű nyereményben részesül és büszkén viselheti a Hebron Rózsája címet. A II. helyezett 2,5 millió forintértékű nyereményben részesül és büszkén viselheti a Hebron Rózsája 1. udvarhölgye címet. A III. helyezett másfél millió forintértékű nyereményben részesül és büszkén viselheti a Hebron Rózsája 2. udvarhölgye címet. A Közönségdíj ? melyre szavazni egy kattintással lehet ? nyertese ötszázezer forintértékű nyereményben részesül.

A válogatás, mely mind a jelentkezők számára ? hiszen nem kevesen életükben most először vettek részt hasonló megmérettetésen ?, mind a zsűri számára, tekintve hogy közülük sem mindenkinek rutin-programja a szépség-bírálat, izgalmas eseménynek ígérkezett a Játékszínben. Nemcsak a kezdők formába lendítéséhez, hanem az érthető feszültségoldáshoz is hasznosnak bizonyult a szervezők által biztosított rövid felkészítő tréning. Célja volt egyebek közt a színpadi megjelenés fortélyaiba való beavatás, a kifogástalan és nőies járásra, a személyes bemutatkozáshoz nélkülözhetetlen kommunikációs elemek alkalmazására való helyzetgyakorlatok bemutatása.

A koreográfia elsajátítása közepette a lányok egyre jobban megismerték egymást, esetenként friss barátságok szövődtek, s nem utolsó sorban ? alighanem szintén a tolerancia jegyében! ? kapcsolatuk úgy alakult, hogy egymásban nem riválist, hanem a versenytársat látják. A csating eredményeként 27 középdöntőbe jutott lány programja e napokban azoknak a fürdőruháknak a kiválogatása, amikben a jövő szombaton, Hajdúszoboszlón szerepelni fognak. Mindenki az egyéniségének, ízlésének legmegfelelőbb ruhadarabokat választhatja ki.

A szépségverseny résztvevői levetik a téli holmit és fürdőruha bemutatót tartanak március 10-én, szombaton az Örs Vezér téri Árkád Bevásárló Központban, az Árkád Divat Hét elnevezésű rendezvényen. További tervezett kísérő-programokok: idősek otthona és gyermekotthon látogatás, ajándékozás; állatmenhely, autószalon és televíziós forgatás látogatása; bevásárlóközpont promóciózás + műsor. Nem zárkóznak el egy gyöngyöspatai turnétól sem a tolerancia jegyében.

Hebron a mesés Kelet egyik legősibb városa

Hebron számos mese, történet, bibliai esemény, csoda otthona. Itt találkozik az európai kultúrkör a titkokkal teli keleti világ 1001 éjszakába illő csillogásával. És ebben a fantasztikus világban, a szinte életet kioltó égető napfényben, a borzongatóan hideg éjszakák leple alatt egy csodálatos virág hirdeti a soha el nem múló szépség örökkévalóságát. Egy piciny kis virág ? mely dacol az égető napfénnyel és a dermesztő hajnalokkal ? ezredévek óta csodálattal tölti el az ott élő embereket és a messziről jött utazókat. A mesés Kelet e páratlan csodája méltán vált az igazi szépség szimbólumává. Szépsége a természetességében rejlik, mely szendén, mégis sugárzóan mutatja meg bájait.

Az emberi civilizáció kialakulása óta több ezer év telt el. Ennyi idő alatt alakult ki a hibiszkuszt övező tisztelet is. A népnyelv Hebron Rózsájának nevezi ezt a picinyke virágot, mely a tiszta, természetes szépséget testesíti meg. Később azokra a lányokra, akik olyan szépek voltak, hogy a nép csodálatát is kivívták, egy nagyon szép kifejezést találtak: Hebron Rózsája… Ők azok a lányok, akik annyira szerencsések, hogy ezt az ajándékot kapták a teremtőtől. Az emberek ma is szeretettel, csodálattal tekintenek rájuk. A verseny lényege a tolerancia és az elfogadás, ha valaki ezzel nem ért egyet, azt is toleráljuk, de nem azonosulunk vele!

Szóljon hozzá!