ZETApress

hírportál

Red Bull az Instantban

Idén a rapzene klasszikus és underground vonala kerül górcső alá a különleges zenei workshopon. A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül a Red Bull Music Academy Workshop, melynek témája ezúttal az elektronikus és a klasszikus rapzene ütköztetése.

Február 16-án, csütörtökön 20 órától olyan előadókkal találkozhatunk majd a Nagymező utcai Instantban, mint Fluor Tomi (Karácson Tamás) a mainstream képviseletében és a DSP csapatából ismert Dipa, aki az underground vonalat képviseli majd. A Red Bull Music Academy nemzetközi előadóművészei közül az angol hip-hop zene kiemelkedő alakja, TY látogat el hazánkba, hogy megossza gondolatait a jelenlegi nemzetközi trendeknek megfelelően. Az egész estés rendezvény az angol előadó egy órás fellépésével zárul. Az esemény moderátor-műsorvezetői Eckü a Hősökből, valamint Lotfi ?Begi? Behnam a Compact Disco zenekarból lesznek.

A Red Bull Music Academy egy olyan zenei kezdeményezés, amely több platformon biztosít bemutatkozási lehetőséget és nemzetközi szintű szakmai találkozót a legkülönbözőbb zenei stílus képviselői, énekesei, zenészei számára. A magyarországi workshop, másik 49 országbeli helyi találkozóval együtt, a ?90-es években életre hívott, évente mindig más városban megrendezésre kerülő nagy, nemzetközi Red Bull Music Academy kapcsán igyekszik ízelítőt adni, a több mint egy évtizedes kezdeményezés szellemiségéből.

A budapesti workshop témája ezúttal a klasszikus és az underground rapzene ütköztetése lesz, amelyet a témában jártas előadók mutatnak be egy kötetlen beszélgetés formájában az Instanban. A klasszikus vonalat Fluor Tomi, míg az underground rap-et a DSP csapatból Dipa képviseli majd. A Red Bull Music Academy külföldi előadói közül tavaly, az osztrák származású Patrick Pulsingert köszönthettük, idén pedig az angol hip-hop élet meghatározó alakja, TY teszi tiszteletét hazánkban.

A brit származású, nemzetközileg ismert hip-hop előadó, TY 2010 tavaszán rukkolt elő negyedik, Special Kind of Fool című stúdiólemezével, a BBE Records gondozásában. Az elmúlt évtized során a Mercury Díjra jelölt előadó ritkaságszámba menő sikert ért el: négy lemezével, amelyet csak alátámasztanak világszerte ámulatba ejtő koncertjei, illetve számtalan fellépése olyan fényes csillagok mellett, mint a De La Soul, Tony Allen és Pee Wee Ellis. Zenészként, a keverőpult előtt és mögött egyaránt dolgozott már Estelle, a Scratch Perverts, Talib Kweli, a Black Twang, az Arrested Development, Bahamadia és Zion I oldalán.

A 2012-es nemzetközi Red Bull Music Academy találkozónak szeptember 30-a és november 2-a között New York ad otthont, amely ötheti folytonos workshopokat, zenei témájú konferenciákat és könnyed szórakozást kínál a résztvevőknek. A producerek, lemezlovasok, szólisták és egyéb zenével foglalkozó személyek február 2-a és április 2-a között küldhetik be. Bővebb információk idekattintva érhetők el.

Szóljon hozzá!