ZETApress

hírportál

Szavazatunkra várnak

Még várni kell szerdáig a New York Café Bárzongorista Verseny III. fordulójának végeredményére. Az internetes szavazók döntenek a kiesők között ? tudatta Bella Gabriella.

Két versenyző még nagyon izgul, hogy melyikük juthat tovább a Világ Legszebb Kávéházában zajló Bárzongorista Versenyen. Tegnap este is hárman kerültek kieső pozícióba, közülük a zsűri Mida Oszkárt tartotta a mezőnyben. Gallyas Lakatos Róbert és Almási Antal az internetes szavazók döntésére vár, akiknek szerda éjfélig van idejük leadni voksaikat. A két lehetséges továbbjutó sorsáról a világhálón mondják ki a végső szót. Weboldalukra kerültek fel a produkciók, ezek alapján bárki kialakíthatja véleményét és ez által befolyásolhatja a harmadik forduló végeredményét. Szavazni kedd éjfélig lehet, akkor derül ki, hogy ki néz szembe a további kihívásokkal.

A zsűri tegnap a ? pianisztikus tudás mellett ? a szenvedélyességet, a romantika megjelenését és a közönséggel való kommunikációt figyelte a leginkább. Nyári Károly, a zsűri elnöke külön megköszönte a közönségnek az érdeklődést és a versenyzőknek a kitartó felkészülést. Szentpéteri Csilla főként a kávéházi élmény összességét kereste, kívánta újra és újra átélni. A művésznő szerint az operettek némelyike kifejezetten élvezetes volt néhány versenyző előadásában. Rakonczai Viktor úgy találta, hogy a versenyzők nem foglalkoztak eléggé a könnyűzenével, pedig egy bárban bármikor előfordulhat, hogy valaki a ?80-as, ?90-es évekből akar hallani egy dalt.

Tegnap a verseny félidejében az operettek és a popslágerek világába utazhattunk a Világ Legszebb Kávéházában. A New York Café Bárzongorista Versenyének harmadik fordulójára előbbiekből szabadon készülhettek a versenyzők, a ?80-as és ?90-es évek könnyűzenei 12-es listáját azonban Nyári Károly zsűri elnök állította össze. A mezőny tagjainak összesen két hetük volt megtanulni mindegyik dalt, hiszen az csak a helyszínen derült ki, hogy ki-mit ad elő ezek közül. A felsorolásban többek között Lionel Richie, Elton John, Michael Jackson, George Benson és még hasonló, méltán elismert sztárok szerzeményei szerepeltek.

Legutóbb nem mondhatták el véleményüket az internetes szavazók. A második forduló után a párbajra váró Balogh Tamás visszalépett a további versenytől. Így ? világhálós megmérettetés nélkül ? Almási Antal jutott tovább. Az első fordulón ugyan 12 versenyző várta a további kihívást, de ? őszinte sajnálatunkra ? egyikük, Csemer István december 21-én egészségügyi okokra hivatkozva lemondta további szereplését.

Összesen hat estén mérik össze a tudásukat a versenyzők. Az utolsó, március 31-i gálaestre heten maradnak, közülük kerül ki az, aki megnyeri a New York Café egymillió forintértékű, öt est megtartására szóló szerződését. A művészek a ?korlátlan lehetőségek zongoráját? szólaltathatják meg. De hogy mitől ilyen különleges ez a Roland fejlesztés? ? A V-Piano Grand testében többcsatornás hangrendszer található, amely elmossa a határvonalat a digitális és akusztikus zongora világa között. Vagyis eddig nem ismert mennyiségben és minőségben választhatunk a zongorahangszínek közül. Saját tetszésünk szerint alakíthatjuk például a virtuális kalapács nemezének keménységét, kísérletezgethetünk egzotikus húrbeállításokkal, hangolásokkal és anyagokkal.

2 hozzászólás

  1. Éjfélkor lezárult a szavazás, megszületett az eredmény: Gallyas Lakatos Róbert jutott tovább a New York Café Bárzongorista Versenyén. Az internetes szavazók kimondták a végső szót, Gallyas Lakatos Róbert ma éjjel már nyugodtan aludhat. Az ő játékát találta meggyőzőbbnek az internetes közönség a Világ Legszebb Kávéházában zajló verseny III. fordulója után. Az internetes párbajra összesen 258 szavazat érkezett szerda éjfélig, ebből Almási Antal 40 voksot, Gallyas Lakatos Róbert pedig 218 szavazatot kapott.