ZETApress

hírportál

Elhunyt Mary Zsuzsi

Tegnap reggel Normafa úti otthonában volt férje, a 83 éves Klapka György halva találta Mary Zsuzsit. A 64 éves énekesnő Szenteste lett öngyilkos: legalább 15-féle gyógyszert szedett be. Mivel nem hagyott búcsúlevelet, tettének okáról máris megindultak a találgatások.

A művésznő 1968-ban, 21 évesen tűnt fel a 3. Táncdalfesztiválon: férjének, a 27 éves Dobos Attilának szerzeményét énekelte. Mama című számával ? melynek szövegét Szenes Iván írta ? két másik dallal holtversenyben első helyet szerzett. Néhány hónap múlva a házaspár az NSZK-ba disszidált, majd elváltak és Zsuzsi a 19 évvel idősebb Klapka György felesége lett. Első házasságából kettő, a másodikból négy gyermeke született.

A ?90-es évek elején tértek haza, s később második férjétől is elvált. Itthon is folytatta az éneklést, sokaknak szerzett ezzel boldog perceket. Később a médiában botrányairól kezdtek cikkezni. Szemére vetették, hogy gyakran néz a pohár fenekére, s olykor fiatalabb férfiakkal barátkozik. Fájt nekik, hogy náluk találta meg boldogságát!

Sok ismert emberről ? művészről és politikusról ? hallottuk már, hogy elhagyta a családját egy fiatalabb ? gyakran jóval fiatalabb! ? nő kedvéért, de ezen még sosem botránkozott meg senki. Ha viszont egy egyedülálló nő jön össze egy nála fiatalabb ? pláne sokkal fiatalabb! ? férfival, ez mindjárt kiveri a biztosítékot! Vajon miért van ez így, hol az a sokat emlegetett egyenjogúság? Azt is leírták már, hogy az öreglányt csak a pénzéért szórakoztatják az ifjak, de vajon azt az öregfiút, aki a kocsisorra jár ismerkedni, vagy máshol szed fel egy örömlányt, talán nem a pénzéért szeretik? Őket miért nem szólják meg, ha rájuk költi a családja helyett a kosztpénzt? Igaz, ezzel már alaposan elkanyarodtam a karácsonyi tragédiától.

Mary Zsuzsi nyáron egy pajzsmirigy probléma következtében alaposan meghízott, s ezt nehezen élte meg. Fogbetegsége is kínozta, emiatt sem tudott azóta fellépni. Elmaradt a színpadtól, elszakadt a közönségétől. Sorra mondta le fellépéseit, október óta ki sem mozdult otthonából. A Szentestét is a négy fal között, két gyermekével töltötte. Harmadik gyermeke Németországban néz anyai örömök elé. Sajnos Zsuzsi ezt az unokát már nem ismerheti meg. Ugyanúgy, mint a 40 éves Domján Edit 1972-ben, ő is Karácsonykor vetett véget életének. Nyugodjék békében, Művésznő!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Az operaszerző rendelője | ZETApress

Szóljon hozzá!