ZETApress

hírportál

Drum & Piano Project

Endi és Havasi közel két év előkészület után egy professzionális stúdióalbummal bizonyítja be: itthon is lehet olyan zenét alkotni, melyet az egész világon meglepődve fogadnak. Létre lehet hozni valamit, ami nem másolat. Nem kell hozzá más, csak egy eredeti ötlet, és két utánozhatatlan karakter.

Havasitól platinalemezek sora és egy Guinness rekord után már megszokhattuk, hogy időről időre olyan albumokkal jelentkezik, melyek egészen átformálják a klasszikus zongoráról és a zenéről alkotott fogalmunkat. Endi, a Hooligans zenekar fenegyereke pedig már sokszor bebizonyította, mire képes a dobok mögött ülve.

Kettejüket együtt látni azonban elsőre megdöbbentő lehet. Pedig a két fiú szinte teljesen azonosan gondolkozik a zenéről, és a köztük lévő ellentét tulajdonképpen csak látszólagos. A most forgalomba kerülő Freedom című lemezük igazi mérföldkő lehet a könnyűzenében. Nem akadt még rá példa, hogy két ennyire eltérő műfajban remeklő nehézsúlyú hangszer, mint a klasszikus zongora és a rock dob legyen a főszereplője egy teljes zenei albumnak.

Párbaj vagy együttműködés? Egymás ellen, vagy összehangolva? ? Minden megközelítés igaz, és a két srác barátságán alapuló vakmerő kísérletből mára már bravúros siker lett. A Drum & Piano Project július 11-én Skóciában mutatkozott be először a világ egyik legjelentősebb tudományos konferenciáján, a TED Globálon. A két különleges egyéniség közös produkcióját az elegáns koncerttermekben ugyanúgy álló tapssal fogadják, mint a legnagyobb tömegeket vonzó nyári fesztiválokon.

A december 6-án, Mikuláskor a HAVASI Records gondozásában DVD melléklettel, dupla lemezes változatban megjelent Drum & Piano album a Karácsonyt megelőző időszak egyik legkeresettebb darabja lehet a lemezboltokban. A címadó dalhoz forgatott Freedom című látványos videoklipet már a nemzetközi zenetévék is vetítik.

Szóljon hozzá!