ZETApress

hírportál

Nevet a Föld

Nevet a Föld címmel megjelent a Napvirág Zenekar első lemeze. A duó formájában 2007 nyarán alakult zenekar tagjai Farkas Ildikó és Kozma Tamás, akiknek zenei tevékenységét alapvetően meghatározta, hogy korábban zenés, mondókás és képességfejlesztő foglalkozásokat tartottak gyermekeknek, ami jelenleg is műsoraik egyik meghatározó eleme.

A gyerekekkel kialakult jó kapcsolat és a rengeteg tapasztalat ösztönözte őket az önálló dalok megírására. Saját gyermekeik pedig igazi kontrollcsoportként segítették munkájukat ? tudtuk meg Gábor Andrástól. Szerzeményeik számos népszerű zenei stílusirányzatot képviselnek, szövegeik alapja a kíváncsi ?gyermekvilág?. Koncertjeik élmény-teli szórakozást kínálnak kicsiknek és nagyoknak, egyáltalán mindazoknak, akik lendületes és vidám kikapcsolódásra vágynak.

Az Alexandra Records gondozásában megjelent CD dalai: 1. Nevet a Föld, 2. Rock and Roll rakéta, 3. Táncol a kicsi bogár, 4. Nyuszi-bugi, 5. Kitrákotty mese, 6. Számoljunk! 7. Öreg Joe, 8. Szülinap, 9. Szép a világ, 10. Szafari, 11. Hegyek között, 12. Szappanbuborék, 13. Tengerparti nyár, 14. Spanyol gitár, 15. Vonat, 16. Álmomban, 17. Este.

Hogyan jött létre az új lemez? Milyen dalok közül válogattatok?

NZ: Az elmúlt négy év igen termékeny volt, rengeteg szerzeményünk született. Mindenképp szerettük volna megmutatni a nagyközönségnek a ?Napvirág-világot?. Új albumunkon a zenehallgatóval együtt utazunk földrészeken, országokon, kultúrákon át. A dalok témái változatosak, vidámak és izgalmasak is egyben, így felkeltik a gyerekek kíváncsiságát.

Mi a dalok megírásának legfontosabb szempontja? Van olyan szerzemény, ami különösen kedves számotokra?

NZ: A dalok megírásakor, hangszerelésekor fontos szempont volt, hogy a kicsik mellett a felnőttek számára is befogadható legyen, minden korosztály számára jó szórakozást és kikapcsolódást nyújtson. Nekünk természetesen minden dal nagy kedvenc a maga külön történetével, hangulatával. A szövegek segítségével táncolunk, nevetünk, vonatozunk, számolunk, szülinapozunk vagy épp állatokkal ismerkedünk.

Mi jellemzi a dalok hangszerelését?

NZ: Dalainkon érezhető, hogy mely zenei stílusok voltak ránk nagy hatással, mi magunk gyerekként milyen zenét hallgattunk. A népzene, a country, a latin zene, a raggee és a rock?n?roll zeneiségünk fontos részét képezik. Úgy gondoljuk, szülőként lehetőséget kell adni egy lurkónak arra, hogy ezeket megismerhesse és megszerethesse.

Hogyan fogadta, fogadja a gyermek és a felnőtt közönség koncertjeiteken ezeket a dalokat?

NZ: Koncertezni jó, s a legőszintébb közönség előtt muzsikálni mindig nagy kihívás. Megható látni a reakciókat, a szeretetet, és jólesik, amikor egy-egy buli után a gyerekek úgy döntenek, hogy például hazavisznek bennünket, vagy velünk akarnak jönni. A szülőktől is sok elismerést, biztatást kapunk. Ez minden alkalommal óriási élmény.

Kiknek ajánljátok ezt a lemezt?

NZ: Szeretettel ajánljuk a lemezt és koncertjeinket kicsiknek és nagyoknak, egyszóval mindenkinek, aki vidám időtöltésre vágyik. Gyújtsd be a rock, rock, rock and roll rakétát!

Szóljon hozzá!