ZETApress

hírportál

Millenárisi piknik

Korábban már hívtuk Önöket a Millenárisra piknikezni. A program a héten is folytatódik, de most csak csütörtök-pénteken várják a pihenni vágyókat. Mindkét nap nagyon érdekes. Tekintsék meg az ajánlatot és fogadják meg hívó szavunkat, jöjjenek és szórakozzunk együtt! ? javasolja Lantai József.

Augusztus 18-án, csütörtökön a Szabadtéri Színpadon 17 órakor Brub ? egy zokni, aminek párja nincs ? a Szamárfül Projekt előadása. Négy páratlan zokni barátságának története és kalandjai a gyerekszobában. Akik játsszák: Berki Szofi, Kis Bernadett és Bernáth Dénes. Hogy ki is az a Brub? Brub egy zokni, aki Ábel fiókos a szekrényében él. Tényleg csak egy, hiszen még párja sincs.

Páratlan barátaival ? Trappal, Kex-szel és Uppival ? rengeteg kalandon mennek keresztül, de nem ám messzi tájakon, hanem Ábel gyerekszobájában. Ha kíváncsi vagy a zoknik különös világára, hogy mitől lesz náthás egy életerős porszívó, hogy hogyan érdemes játszani a bújócskát, hogy mikor támad a kupiszörny, s hogy kitől kaphatsz kölcsön bátorságot, akkor gyere és nézd meg a mesénket, vagy hívd meg a saját ovidba!

19 órakor Tánciskola következik, Grecsó Krisztián és Grecsó Zoltán közös estje. ? Szalma Lajos [?] pumpálta a masinát, a valcer meg csak áradt, mintha fényes arcú, ifjú romák játszanák a Margit-sziget lugasai alatt, vagy mintha a feketevárosi Tisza-parton húznák egy víz fölé nyúló teraszon, és ő dúdolta is a dallamot? ? írja Grecsó Krisztián: Tánciskola című regényében. Ő és öccse, Grecsó Zoltán már bemutatkoztak a Margó Fesztivál: Rokonok című programján. Az író-táncos testvérpár most közös, egész estés programmal áll elő.

A felolvasás és a tánc mellett beszélgetést hallhatnak gyermekkorról, családi titkokról, Szegvárról, felmenőkről, sorsokról. De még az is meglehet, hogy ezen az estén táncra perdül az író, és mesét mesél a táncos. Az este három felvonásból áll, amelyek címét egy-egy Grecsó-mű adja: Pletykaanyu, Tánciskola és Mellettem elférsz címmel. Ezekhez kapcsolódik Grecsó Zoltán három táncprodukciója, amelyekben táncos barátai is fellépnek. Közreműködnek: Grecsó Zoltán táncos barátai.

Augusztus 19-én, pénteken a Szabadtéri Színpadon 17-től 22 óráig, Tánc a Parkban ? Afrika. Ahogy már megszokhatták, a nap a Csodák Palotája előtt kezdődik ? jógával, a Tisza cipő pedig izgalmas csocsóversenyt szervez. Ma is tanulhatnak kortárs táncot, továbbá az afrikai táncokat is megismerhetik, az azokat kísérő hangszerekkel együtt ? az Ethnosound segítségével. Nem maradhat el a Jackson-tánc sem. Beleshetünk a Fogadóba: hogyan állnak a próbák? És még mindig nem késő a táncosok közé állni! A táncot az Oktogon tánciskola tanáraival is ki lehet próbálni: Tóth Ivett és Radnai Zsolt swinget tanít, Dutka Diána hastáncot, Kovács Máté és Makai Zsuzsa pedig latin társastáncot.

Pataky Klári elég fura címet választott az előadásának: Basta cosí! ? olaszul azt jelenti: Elég volt! A koreográfia a változások és a választások nehézségéről szól. Két nő és egy férfi ? Arany Virág, Dányi Viktória és Grecsó Zoltán ? mozgással kifejezett, bonyolult társas kapcsolatrendszerét tekinthetjük meg este a Szabadtéri Színpadon. A komoly táncelőadás után pedig újra a tangóé lesz az éjszaka! Képeink korábbi pikniken készültek, és mint látható ragyogó napsütéses idő volt, erre számíthatunk ezen a héten is. Mi is ott leszünk!

Szóljon hozzá!