ZETApress

hírportál

Centrál Színház Keszthelyen

A Keszthelyi Nyári Játékok idén az eddigi legnagyobb szabású és legkülönlegesebb programmal várja nézőit immár 12. alkalommal július 28-tól augusztus 14-ig Festetics-kastély parkjában ? tudatta Kubik Elvira.

Az önfeledt, nyáresti szórakozásról olyan nagyszerű színészek gondoskodnak, mint Törőcsik Mari, Básti Juli, Liptai Claudia, Kovács Patrícia, Nagy-Kálózy Eszter, Patai Anna, Rudolf Péter és Scherer Péter. A program éppoly fantasztikus, mint a szereplőgárda. Először Stephen Sondheim: Egy nyári éj mosolya című musicalje kerül bemutatásra ? mindössze négy alkalommal, július 28, 29, 30 és 31-én. Az exkluzív elő-bemutató a londoni West End-en és a New York-i Broadway-n is látható előadás replika-változata.

Ezt követően kerül műsorra augusztus 4, 5, 6, 7, 10, 11, 12, 13 és 14-én, a Budapesten már óriási sikerrel játszott Neil Simon: Pletykafészek, mely most először vendégszerepel vidéki színpadon. Kiváló előadók, kihagyhatatlan előadások a XII. Keszthelyi Nyári Játékok színpadán, a Festetics-kastély parkjában.

Stephen Sondheim: Egy nyári éj mosolya

Szövegkönyv: Hugh Wheeler, Ingmar Bergman filmje nyomán rendezte: Trevor Nunn. A történet a századfordulón játszódik, Svédországban. Desirée Armfeldt, a gyönyörű színésznő úgy érzi, hogy sok viharos esztendő után itt az ideje, hogy megállapodjon. Kiszemeltje nem más, mint hajdani szeretője, a sikeres ügyvéd, Fredrik Egerman. Van azonban egy kisebb bökkenő: időközben Fredrik elvett egy 19 éves lányt, aki még az esküvő után is megátalkodottan ragaszkodik szüzességéhez.

Desirée furfangos tervet eszel ki: Szent Iván éjjelén meghívja a házaspárt édesanyja, a hajdani kurtizán kastélyába. Csakhogy ezen a bizonyos estén váratlanul beállít Desirée jelenlegi szeretője, egy dölyfös dragonyos, féltékenységtől tébolyult felesége társaságában és Fredrik felnőtt fia, aki papnak készül, és titokban szerelmes ifjú mostohaanyjába. A fehér éjszakától és a vörös bortól megmámorosodott vendégek őrült szerelmi kergetőzésbe kezdenek…

Neil Simon: Pletykafészek ? bohózat

Neil Simon már jól ismert a keszthelyi közönség számára, hiszen tavaly A 88. utca foglyai című darabja került bemutatásra a Keszthelyi Nyári Játékokon. Neil Simon bohózatát február közepén mutatta be a Centrál Színház Puskás Tamás rendezésében. Ez a vígjáték is igazi felhőtlen szórakozást kínál, bár értelmezhető szatirikus társadalomkritikaként is: a felső tízezer világában játszódó történet egyetlen este eseményeit, egy katasztrofálisan végződő vendégség történetét meséli el.

Egy vezető politikus otthonába, a 10. házassági évfordulójára érkeznek sorra a procc vendégek ? csak éppen pont a házigazdák hiányoznak. A váratlan helyzettől kétségbe eső házaspárok egyre inkább abszurdan kezdenek viselkedni, a képmutatók arcáról lefoszlik az álarc ? miközben a közönség dől a röhögéstől. Ennek az előadásnak a szereposztása is parádés. A négy házaspárt Básti Juli?Scherer Péter, Liptai Claudia?Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter?Simon Kornél, valamint Bertalan Ági?Schmied Zoltán alakítják fergetegesen.

Szóljon hozzá!