ZETApress

hírportál

EFOTT Szolnokon

Jövő héten minden út Szolnokra vezet, ahol július 12-e és 17-e között a djuice bemutatja Magyarország legrégebbi kulturális- és könnyűzenei fesztiválját, az EFOTT-ot ? tudta meg Lantai József, aki a képeinket is készítette.

A tiszaligeti strand partján olyan nívós hazai zenekarok lépnek fel, mint a Tankcsapda, a Quimby, Haddaway, a Kiscsillag, a 30Y, az Irie Maffia, a Pál Utcai Fiúk, a Neo, a The Kolin, a Carbonfools, a Csík zenekar, a Vad Fruttik, a Heaven Street Seven, Csepregi Éva, az Animal Cannibals, Kovács Kati, az Ámokfutók, és Dévényi Tibi bácsi, aki az előző évekhez hasonlóan örökzöld zenéivel és pontos labdáival várja a fiatalokat.

A Tisza partjáról nem hiányoznak majd a Dumaszínház olyan nagyágyúi sem, mint Kiss Ádám vagy Kovács András Péter. A fesztivál egy igazi kuriózummal nyit: a 0. napon Gönczi Gábor zenekara, a Smile Rock Circus egy közös örömkoncertet ad Haddaway-jel, Kovács Katival, Fluorral, Vastag Csabával, Király L. Norbival, Ganxsta Zolee-val, az Animal Cannibals-el és további színes előadókkal.

A nyár legjelentősebb múltra visszatekintő diákrendezvénye az EFOTT, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója. A fesztivál története 1976-ra nyúlik vissza, ekkor volt az első találkozó, a Pécs melletti Abaligeten. Huszonöt főiskola, illetve egyetem 350 hallgatója találkozott akkor; manapság az egyik legnagyobb magyar rendezvény, a tavalyi évben minden korábbinál többen, mintegy 70 ezren látogattak el az EFOTT-ra. A fesztivál állandó jellemvonása, hogy évente más-más helyszínen kerül megrendezésre.

Három évtized alatt a rendezvény bejárta az országot, keddtől vasárnapig Szolnok-Tiszaliget lesz az EFOTT házigazdája. A szervezői feladatokat az EFOTT Menedzsment látja el, melynek munkáját a házigazda intézmény (2011-ben a Szolnoki főiskola) hallgatói segítik. A megszokott színvonal folytonosságát az állandó szervező csapat mellett a kialakult stabil szponzori kör, illetve a visszatérő látogatók garantálják!

Köszönjük, hogy ennyien választjátok évről-évre az EFOTT-ot! ? mondják a szervezők. A főtámogatói pozíciót idén ismét a djuice tölti be. A fiatalok mobilmárkája és az EFOTT tavalyi sikeres együttműködése után idén 3 éves megállapodást kötöttek egymással: 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban a djuice lesz a legrégebbi kulturális és könnyűzenei fesztivál főtámogatója. Az EFOTT, 1976 óta az év legnagyobb hallgatói bulija megunhatatlan, hiszen minden évben máshol van. Egy hely, ahol az egyetemisták és főiskolások, illetve bárki, aki kedvet érez, majdnem egy teljes héten át kikapcsolódhat és szórakozhat, mindezt kulturált körülmények között, igényes programokkal, Csak szabadon… ? ahogy a fesztivál jelmondata is utal rá.

Az EFOTT-on a legnagyobb hazai előadók zenéjére bulizhatsz, minden stílust megtalálsz, miközben garantáltan egy pillanatig sem unatkozol. Július 12-17e között várnak Szolnokra! A zenei programok mellett számos kulturális program vár mindenkit, idén is lesz Civil Falu, illetve sport és turisztikai programok, fürdési lehetőség, a djuice U26 színpadán feltörekvő tehetségek és megannyi őrültség; minden, ami Magyarország legnagyobb hallgatói bulijára jellemző! 2010-ben 68 ezer 512-en választották az EFOTT-ot, az elmúlt négy évben Debrecenben, Dunaújvárosban, Baján és Pécs-Orfűn is megdőlt a látogatottsági rekord. Találkozzunk 2011-ben is az EFOTT-on!

2 hozzászólás

  1. Világsztárok csatlakoztak az EFOTT-on fellépő legnagyobb magyar előadókhoz! Kultikus angol bandával bővült a Szolnok-Tiszaligeten fellépők névsora. A trinidadi Haddaway mellett az Apollo 440 nevű angol elektronikus zenét játszó banda is fellép az EFOTT Nagyszínpadán. A kultikus ?Stop the Rock? című sláger szerzői július 13-án adnak koncertet az ország legnagyobb hallgatói buliján.

    A művészetek görög istenéről és a normál zenei ?A? hang frekvenciájáról elnevezett angol zenekar, azaz az Apollo 440 július 13-án este őrjíti meg a közönséget. A fesztivál Nagyszínpadán egészen biztosan felcsendül a számos filmben hallható ?Stop the Rock? című dal, de a zenekar bemutatja vadiúj, idén megjelent ?The Future’s What It Used To Be? elnevezésű lemezük zenei anyagát is. Az 1990-ben Liverpoolban alakult banda készített remixet többek között a U2 és Lenny Kravitz számára, olyan filmekben hallhatjuk a dalaikat, mint a Lost in Space vagy a Charlie Angyalai, sőt a Maffiózók című kultsorozathoz is készítettek zenét.