ZETApress

hírportál

TÉP és TÁP

Tegnap este különleges színházi kísérlet, a TÉP szemtanui lehettek a nézők az Akácfa utcai Fogasházban. A TÁP Színház új előadása Kálmán Eszter rendezésében, Bánki Gergely, Janklovics Péter és Gera Marina játékában egy tizenöt évvel ezelőtti éjszaka emlékei elevenednek fel.

A határok elmosódnak, az izgalom könnyen csap át indulatba, és ennek megítélése néha lehetetlen. Hogy fogja fel egyik és másik fél egy durvára sikerült szexuális együttlét részleteit; mi az, ami még belefér az egyiknek, de a másik már nem élvezi? Mikor teszünk ellene, meddig tűrünk, meddig tart a tolerancia és mikortól irányít a rémület?

Van-e joga egy külső szemlélőnek igazságot tenni ebben, ha a résztvevők erre nem kérték meg? Elmúlik-e ennyi idő után egy ilyen sérelem? Mikor alakul ki a bűntudat, és milyen út vezet el hozzá? Egy szoba, három szereplő; egy emlék egy éjszakáról, három szemszögből.

Szereplők: Bánki Gergely, Janklovics Péter és Gera Marina. Fordította: Kálmán Eszter. Jelmez: Juhász Dóra. A rendező munkatársa: Fazekas Anna, rendező: Kálmán Eszter. Fotóink Lantai József felvételei. Ha szeretnék megnézni az előadást, ma este még lehetőségük lesz rá!

Szóljon hozzá!