ZETApress

hírportál

Rákóczi Rodostója

Hajdú Péter popsifogásban is jeleskedett tegnap a tv2-n, A Nagy Duett ötödik fordulójában. A péntek estét Rákóczi Feri és Tóth Vera párosa nyitotta, James Brown: I feel good című dalával.

Feri egyre felszabadultabban énekel és némi koreográfiát is fel lehetett fedezni a produkciójában. A zsűri szerint Veráék jó teljesítményt nyújtottak, valami mégis hiányzott a duettjükből; ezért jó tanácsként kiemelték, a verseny nem csak az éneklésről szól. Dobrády Ákosék a megszerezhető 30-ból 24 pontra értékelték a párost.

Másodjára Árpa Attila és Falusi Mariann léptek A Nagy Duett színpadára. Ők ketten olyannyira élvezik a közös munka minden percét, hogy most már minél tovább szeretnének eljutni a versenyben. Attila a kisfilmjében elmesélte, érzi a nézők szeretetét, amellyel az utcán immár nap mint nap szembesül. Ezen az estén Frank Sinatra és Alicia Keys: New York című dalainak mixével készültek, ismét nagy sikert aratva mind a közönség, mind a zsűri körében. Attila különösen izgult a mai adás előtt, hiszen a stúdióban ott volt kislánya, Amira, aki most először szurkolt élőben az énekléssel egyre nagyobb sikereket elérő apukájának. A duó 27 pontot szerzett.

A műsor Facebook oldalának kedvelői szerint Peller Mariann és Bereczki Zoltán a legösszeszokottabb páros. Ők harmadikként kerültek sorra és az Edda Művek egyik legismertebb dalával, a Gyere őrülttel szálltak versenybe, elképesztő energiákat mozgósítva a színpadon. Bár egy apró szövegkimaradás becsúszott Mariann részéről, Kasza Tibi mégis el volt ragadtatva, elsősorban a női díszletzenekartól és Zoli koreográfiájától, amelyet szerinte Chuck Norris is megirigyelhetne. Mariannék 28 pontot kaptak.

Hajdú Péter és Zoltán Erika a Diszkópatkányok legendás betétdalát, a What is love című slágert hozták az ötödik élő adásra. A Frizbi házigazdája nem csak a dallal, de a frizurájával, a szerelésével is megidézte a nyolcvanas évek vígjátékának hangulatát. Ráadásul a koreográfia részeként Péter egyszer csak balról egy táncos lány, jobbról pedig Zoltán Erika fenekét markolta meg, ami a zsűri egyetlen hölgytagjának is szemet szúrt. Balázs Klári méltatta azt is, hogy a duó férfi tagja néha eltalált egy-egy hangot, bár ezt a látványelemek túlságosan is elfedték. Dobrády Ákos egy ponttal többet ígért, ha Péter versenyen kívül újra bemutatja a break koreográfiát, amit nem kellett kétszer kérni, így végül 29 pontot zsebelt be a Hajdú-Zoltán páros.

SP-ék kisfilmjéből kiderült, hogy Éder Krisztián napokon keresztül próbált kőkemény rappert faragni Iszak Eszterből, több-kevesebb sikerrel. A legfiatalabb páros a Black Eyed Peas: I gotta feeling slágerét adta elő. Kasza Tibor a duett végén csípős megjegyzéssel illette őket, miszerint a produkciót láttán az jutott eszébe, hogy mekkora buli van a gyermekmegőrzőben, Klárika viszont kiemelte, hogy Eszter sokkal felszabadultabb, mint korábban. A zsűri szerint a duettjük 27 pontot ért.

Caramel a múlt heti adás után csalódott volt, hiszen köztudottan maximalista és nem érezte száz százalékosnak a legutóbbi produkciójukat. Erre a hétre mindketten dupla erőbedobással készültek, azért is, mert Trokán Nóra egyik kedvenc gyerekkori dalával léptek színpadra, amely az Apácashow egyik betétdala, a Joyful. A páros hihetetlen átéléssel és kóruskísérettel adta elő a dalt. A zsűri egyöntetűen dicsérte az előadást, amelyet a maximális 30 ponttal jutalmazott.

Extra produkcióként Csepregi Éva és a Sugarloaf a Neoton Família: Nyár van című sláger rock-feldolgozásával forrósították fel a hangulatot a stúdióban, amely után nem volt más hátra, mint az eredményhirdetés. A nézők és a zsűri sorrendjének összesítése után Tóth Vera és Rákóczi Feri búcsúztak A Nagy Duettől. Jövő héttől már adásonként két versenydallal készül az öt páros, hogy még inkább elkápráztassák a nézőket és ítészeiket.

Szóljon hozzá!