ZETApress

hírportál

Európa a Millenárison

Európát ünneplik a sztárok. Színes utcafesztivált szervez az Európa Pont május első hétvégéjén, a Millenárison ? tudta meg Lantai József sajtótájékoztatójukon. Házigazda: Feke Pál, az Önkéntesség európai évének magyarországi nagykövete.

Május 7-én és 8-án az Európa Pont sokszínű utcafesztiválja várja a családokat és a fiatalokat, akik kedvükre válogathatnak a gyermekszínházzal, vándormuzsikusokkal, koncertekkel és stand-up fellépésekkel tarkított előadások közül a Millenárison. Legyen idén a családok ünnepe az Európai Unió napja! Május 9-e, a Győzelem napja jeles dátum a tagállamok lakói számára, hiszen 1950-ben ezen a napon tett javaslatot Robert Schuman az európai országok integrációjára.

Idén azonban nem csak ez ad okot az ünneplésre, hanem az a tény is, hogy 2011 első felében Magyarország, tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. Az ingyenes rendezvényre a sztárok is nagyon kíváncsiak: Nagy Sándor, Keleti Andrea és a házigazda: Feke Pál is talált kedvére való programot a színes kínálatban.

Az Európa Pont nagyszabású családi hétvégével ünnepli május 9-ét, az Európai Unió napját. Az egész hétvégén át tartó utcafesztivál szervezői a kisebbeket többek között Kaláka koncerttel, kézműves foglalkozással és óriás társasjátékokkal, a nagyobbakat pedig a Dumaszínházas Csenki Attilával, Budapest Bár koncerttel, lélegzetelállító levegőakrobata show-val és tűzjelmezes varietével várják.

A gyerekeknek igazi felüdülés egy-egy szabadtéri családi program. Mindig új élményekkel térnek haza az ilyen rendezvényekről, hiszen rengeteg különleges élményt nyújtó előadással találkozhatnak. A kedvenceink a gyerekkoncertek, így a Kaláka együttes fellépését biztosan élvezni fogják ? árulta el Keleti Andi, aki otthon is sokat énekel, gitározik és táncol együtt a gyerekekkel.

Napimádó emberként már alig vártam, hogy véget érjen a szürkeség, és elinduljon a nyári szabadtéri fesztiválszezon. A családias hangulatú rendezvényeket, ahol aktívan kapcsolódhatok ki a barátokkal, különösen szeretem; egy Dumaszínházas előadás a Millenáris füvében fekve épp ilyen ? árulta el Nagy Sanyi, a Csillag születik műsorvezetője.

Az Európa Pont rendezvénye emellett az Önkéntesség európai évéhez és a Fiatalok lendületben elnevezésű kampányhoz kapcsolódó programokkal is várja az érdeklődőket. Az összefogás magyarországi nagykövete és a hétvége házigazdája Feke Pál. ? Megtisztelő számomra, hogy az Önkéntesség Európai Évének nagykövete lehetek, és a színházban elért sikereket egy jó ügy szolgálatába állíthatom ? mondta Pali. ? Az életben fontos, hogy ott segítsünk egymásnak, ahol tudunk, épp ezért az önkéntesség rendkívül sokszínű tevékenység és helye van benne mindennek, ami emberi. Ez a kampány ráadásul igazi csapatmunka, amelynek erejét a minél nagyobb közösségi összefogás adja ? tette hozzá a Junior Prima- és Artisjus-díjas színész, aki reméli, hogy az Európa Nap forgataga még jobban felhívja a figyelmet a segítőkészség és az összefogás fontosságára. További információk idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!