ZETApress

hírportál

Lesz még Mága!

Folytatódik Mága Zoltán 100 Templomi Koncert nevű sorozata! Március 20-án, vasárnap a Dohány utcai Zsinagógában művész barátaival ad purimi jótékonysági koncertet. Az esten fellép vele Tokody Ilona, Szakcsi Lakatos Béla, Zséda, Feke Pál és még sok-sok meglepetésvendég!

A Szent István Bazilikában indult útjára 2009-ben a művész egyedülálló 100 templomi jótékonysági koncertsorozata egy hatalmas összefogás megvalósításának jegyében. A cél az, hogy több nemes ügy érdekében, segítő kezet nyújtson Mága Zoltán világhírű hegedű-virtuóz. Montázsunk Lantai József felvétele.

Most a csodálatos Dohány utcai Zsinagógába érkezik ez a fontos küldetés. A templom ? Isten háza, ahol minden ember egyenlő, ahol minden lélek ugyanolyan fontos! Itt otthonra lel a szív, magasztos hangulatban megnyílik a lélek. Eggyé válnak, közösséggé válnak a jelenlévők. Megszűnik minden baj és bánat, egy kis időre csodálatos béke költözik a Földre. A zene, a templomi zene még tovább viszi a lelkeket, s egy kicsit úgy érezheti mindenki, hogy megérkezett, otthon van, minden terhet letett?

Ennek a rendkívülinek ígérkező hangversenynek a fővédnökségét Dr. Erdő Péter bíboros prímás és prof. Dr. Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi közösen vállalta el, a házigazda-műsorvezető Dr. Frőlich Róbert, a Dohány utcai Zsinagóga főrabbija lesz. Helyfoglalás érkezési sorrendben. A szervezők kérik a férfiakat, hogy fejfedőt tegyenek! Kapunyitás 16:30-kor az alapos biztonsági ellenőrzés miatt.

Szóljon hozzá!