ZETApress

hírportál

A suszter álma

Álmunkban bármi megtörténhet: repülhetünk szárnyak nélkül, legyőzhetünk óriásokat, szivárványon sétálhatunk, bárányfelhőn hintázhatunk. Hasonló történik a mi öregecske, huncut, fütyörésző suszterünkkel. Álmában a cipők életre kelnek, topognak, kopognak, táncba visznek, rosszalkodnak.

A lábbelik lábra kelnek, a cipészműhely szerszámai úgy mozognak, mint ki él? A Fitos Dezső Társulat és a Vaskakas Bábszínház közös báb- és táncszínházi produkciójában Füttyös suszter és Füttyösné, a suszter szép felesége együtt táncol, forog, pörög a papucsokkal, facipőkkel, sarkantyús rámás csizmával. Ez a suszter olyan suszter, ha a napnak lába volna, cipőt vele csináltatna! Ha nem hiszik, nézzék, s lássák, hogy két bábos és két táncos hogy varázsol álommesét!

Játsszák: Füttyös suszter: Fitos Dezső Harangozó-díjas, Füttyösné: Kocsis Enikő Harangozó-díjas, bábosok: Ragán Edit és Szúkenyik Tamás, a győri Vaskakas Bábszínház bábosai. Koreográfusok: Kocsis Enikő és Fitos Dezső. Tervező: Michac Gábor. Zeneszerzők: Pál Lajos és Makó Péter. Dramaturg?rendező: Kocsis Rozi Blattner-díjas. Az előadás a Nemzeti Táncszínház és az NKA támogatásával készült.

Március 12. szombat 17 óra nyilvános főpróba ? Vaskakas Bábszínház. Március 13. vasárnap 11 óra nyilvános főpróba ? Vaskakas Bábszínház. 10 órától Cipellőkereső ? játékok és játszóházak. Ezen a vasárnapon, a 9024 irányítószámon élő gyerekek és kísérőik jöhetnek fél áron! Március 16. szerda 15 óra ? Bemutató a Nemzeti Táncszínházban.

További előadások: Március 21. hétfő 10:30 ? Nemzeti Táncszínház. Március 26. szombat 15 óra ? Pest Megyei Könyvtár, Szentendre. Március 27. vasárnap 11 óra ? Bemutató a Vaskakas Bábszínházban. Április 6. szerda 10:30 és 15 óra ? Nemzeti Táncszínház. Április 10. vasárnap 10:30 ? Nemzeti Táncszínház. Április 12. kedd 10:30 ? Nemzeti Táncszínház. Április 17. vasárnap 11 óra ? Matiné ? Vaskakas Bábszínház.

Szóljon hozzá!