ZETApress

hírportál

Brigi elvarázsol

Erdőhegyi Brigitta Swing varázslatra készül Magyar Attilával! Brigitta 7 évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, mikor egyedüli magyarként Sophia Loren fia, az ifjabb Carlo Ponti karmester és Mészáros Andrea hegedűművész esküvőjén lépett fel. Innentől a hazai klubok kedvencévé vált.

2006 tavaszán a hazánkban fellépő Depeche Mode tagjainak adott koncertet, amit 2010-ben megismételt az angol zenekarral. Különleges élmény volt számára, amikor Primostenbe hívták meg énekelni a Mihail Gorbacsov 75. születésnapjára rendezett estélyre.

Önálló albuma és számos videó-klipje után, most élete talán legnagyobb feladatára készül: március 11-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban egy nagyszabású, önálló koncertet ad, ahol a ?20-as ?30-as évek Amerikájának varázslatos színpadi és zenei világát hivatott megidézni. Nem egyedül vág neki ennek a nagy feladatnak, régi jó barátja, Magyar Attila segít neki ebben, művészeti vezetőként!

Erdőhegyi Brigitta 2004-ben vált egy csapásra ismertté, mikor Sophia Loren fiának esküvőjén lépett fel egyedüli magyar előadóként. Innentől neve sem a szakmában, sem a közönség számára nem volt ismeretlen többé, a hazai média egyik kedvencévé vált. 2010-ben az egyik televízió főzőműsorába is meghívták szerepelni. Nem gondolta, hogy ez a műsor maradandó változást hoz az életébe. A felvételek során összebarátkozott főzőtársával, Magyar Attilával és ott a helyszínen kitalálták, hogy szerveznének Briginek egy nagyszabású Swing koncertet.

Terveik szerint a fergeteges Swing show-n a ?20-as ?30-as évek Amerikájának varázslatos színpadi és zenei világát szerették volna megidézni. Egyértelmű volt már az első percben is, hogy mi lesz a koncert zenei stílusa: egy csipetnyi jazz, cha-cha-cha, megfűszerezve jó sok swinggel, bossanovával, leheletnyi blues és persze a szamba.

Az ötletbe mindketten beleszerettek, úgyhogy innentől már a megvalósításon kezdtek el gőzerővel dolgozni. Az első perctől kezdve nagyon jól tudtak együttműködni. Gyorsan eldőlt az időpont és a helyszín is. A március 11-i Uránia filmszínházbeli koncert szervezése közben, Attilát megkereste több vidéki nagy színház, hogy a későbbiekben oda is vigyék el majd a produkciót.

Első lépésként viszont mindketten a március 11-i show-ra koncentrálnak, ahová hét temperamentumos táncos, különleges step produkció, nyolc főből álló lüktető zenekar és korhű jelmezek, díszletek, látványelemek várják majd az odalátogatókat. A főzőműsor és a koncert egy csapattá kovácsolta Brigit és Attilát, akik ma már elmondhatják magukról, hogy egy igaz jó barátra tettek szert az elmúlt hónapokban. A magánéleti válságok alatt is igazi támaszai voltak egymásnak, ami ritkán mondható el a hazai hírességek életében!

Szóljon hozzá!