ZETApress

hírportál

Queens a PECSÁ-ban

A QOTSA Budapesten is fellép, május 28-án a Petőfi Csarnokban lesznek láthatóak. A Queens Of The Stone Age debütáló albumának újrakevert márciusi kiadását limitált koncerttel ünnepli.

Ez egy egyszeri és megismételhetetlen alkalom, amikor a koncerteken kizárólag az első album dalait fogják játszani, kiegészítve az adott korszakból származó más nótákkal, valamint meglepetésekkel. A turné március 18-án kezdődik New Orleansban és 60 buli követi a világ körül. A debütáló album új kiadása március 7-től kapható ? tudatta Márkus Éva, Live Nation.

A Queens of the Stone Age (rövidítése: QOTSA) amerikai hard rock együttes, amelyet 1997-ben Kaliforniában alapított Josh Homme gitáros, a Kyuss felbomláa után. Az első albumot 1998-ban adták ki, a címe megegyezett az együttes nevével. Összesen hét albumuk jelent meg eddig, amelyek mindegyike remek kritikákat és nagy figyelmet kapott, s több mint négymillió példányt adtak el belőle világszerte.

Karrierjük során a csapatot több stílusba is besorolták, mint hard rock, alterrock, art rock, heavy metál. Rájuk akasztották a stoner rock jelzőt is, azonban maga Homme is elutasítja ezt, állítva: ? Ha választhatok, ezt elhagynám. Szerintem a stoner rock szükséges eleme a drog. Nem hiszem, hogy ez nálunk fennállna. Nem vagyok egy AA fickó vagy hasonló, de ugyanakkor nincs szükségem drogokra, hogy zenét írjak. ? Homme gyakran jellemzi a banda stílusát robot rockként, utalva a csapat szolid és ismétlődő riffjeire a dalok felépítésében. A budapesti koncertre február 25-től kaphatók jegyek a Ticketpro országos hálózatában és az interneten.

Szóljon hozzá!