ZETApress

hírportál

Rihanna decemberben

Rihanna a világ egyik legizgalmasabb és legtehetségesebb előadója. Hosszú várakozás után végre a magyar rajongók is élőben láthatják kedvencüket, az elmúlt évek egyik legnagyobb női sztárját Budapesten ? tudatta Márkus Éva, Live Nation.

Élő koncertjeivel Rihanna a Föld minden táján elbűvöli közönségét. Load elnevezésű új turnéja a leglátványosabb és legnagyobb színpadi show, amit valaha csinált. A szeptemberi európai premier után a Budapest Sportaréna színpadán mához nyolc hónapra, december 8-án lesz látható.

Az énekesnő Robyn Rihanna Fenty néven 1988-ban született Saint Michael szigetén, Barbadoson. Már 7 évesen énekelni kezdett, 14 éves volt csupán, amikor két osztálytársával együttest alakított. Tizenöt éves korában már kiadóknál jelentkezett dalaival, végül Jay-Z szerződtette le a Def Jam Recordshoz.

Debütáló albuma, a Music Of The Sun 2005-ben jelent meg, és Rihanna saját szerzeménye, a Pon de Replay rögtön listavezető lett. Nem egészen egy évvel később már második lemeze, a Girl Like Me is a boltokba került, melyről az SOS és az Unfaithful dalok is vezették a listákat.

Az igazi áttörést mégis a 2007-ben megjelent harmadik album, a Good Girl Gone Bad című anyag jelentette, amelyen olyan slágerek voltak, mint Take A Bow, Disturbia, Don?t Stop The Music, Hate That I Love You, illetve a listák éléről hetekig elmozdíthatatlan Umbrella. Ezzel a lemezzel Rihanna végérvényesen megvetette lábát a legnagyobb sztárok között.

2009-ben ismét a slágerlisták élére került Rated R című anyagával, amelyről a Rude Boy, a Hard és a Russian Roulette dalok is nemzetközi sikerré váltak. Tavaly Only Girl (In The World) kislemeze ismét kirobbanthatatlan volt a slágerlisták éléről, amelyet a What?s My Name? ? című dal és a Loud album követett.

Bár még csak most tölti be 23. életévét, de Rihanna máris több mint harmincmillió eladott albummal büszkélkedhet. Összesen tizenöt Grammy jelölése ? ebből négy idén ?, eddig három Grammy-, tucatnyi American-, MTV- és World Music-díja van. Ő az egyetlen női előadó, aki az elmúlt évtizedben kilencszer tudta vezetni az amerikai slágerlistát, emellett az ő dalait töltötték le a legtöbben a világon.

Barbados tiszteletbeli kulturális nagykövete és évek óta a hátrányos helyzetű gyerekek elkötelezett segítője. Rihanna budapesti koncertjére a jegyek február 10-től kaphatók az interneten, illetve a Ticketpro országos hálózatában.

Szóljon hozzá!