ZETApress

hírportál

Terézvárosi Pletykafészek

A Révay utcai Centrál Színházban szinte már házi-szerzőnek számít Neil Simon, akinek a Pletykafészek című bohózatát február közepén mutatják be Puskás Tamás rendezésében ? tudtuk meg az olvasópróbán, ahol Egyed Péter fényképezett.

A 88. utca foglyai, a Legénylakás és a Furcsa pár után ez az előadás is igazi felhőtlen szórakozásnak ígérkezik, bár Simon műve értelmezhető szatirikus társadalomkritikaként is: a felső tízezer világában játszódó történet egyetlen este eseményeit, egy katasztrofálisan végződő vendégség történetét meséli el. Mint tavaly nyáron megígérték, bemutató: február 18-a, péntek 19 óra, főpróba: február 17-e csütörtök 19 óra, fotóspróba: február 16-a szerda 11 óra.

Egy vezető politikus otthonába, a 10. házassági évfordulójára érkeznek sorra a procc vendégek ? csak éppen pont a házigazdák hiányoznak. A váratlan helyzettől kétségbe eső házaspárok egyre inkább abszurdan kezdenek viselkedni, a képmutatók arcáról lefoszlik az álarc ? miközben a közönség dől a röhögéstől.

A maga elrajzolt módján a darab az életfélelmeinkről szól: annyira ragaszkodunk a megszerzett egzisztenciális helyzetünkhöz, hogy elfelejtünk élni. Az álmaink eltűntek, a rugalmasságunk oda, a valóságos ambícióink a semmibe vesztek, és helyette csak a görcsös félelem maradt. Neil Simon azonban rendkívül szórakoztatóan ábrázolja ezt az állapotot, szándékaink szerint színpadi burleszket láthat majd a közönség, egy igazi rohangálós őrültekházát ? nyilatkozta a darabról Puskás Tamás rendező.

Az előadás szereposztása parádésnak ígérkezik. A népszerű művészházaspár, Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter ezúttal már negyedik alkalommal vendégeskedik a Révay utcában. A színházszerető közönség sok év szünet után láthatja színpadon Liptai Claudiát. Éppen csak bemutatták a Cabaret című musicalt, de Básti Juli máris újra próbál ? színpadi partnere ezúttal nem más, mint Scherer Péter. A további szerepekben Simon Kornél, Bertalan Ági, Schmied Zoltán és Cserna Antal látható.

Szereplők és közreműködők

Chris Gorman: Nagy-Kálózy Eszter, Ken Gorman: Simon Kornél, Claire Ganz: Liptai Claudia, Lenny Ganz: Rudolf Péter, Ernie Cusack: Scherer Péter, Cookie Cusack: Básti Juli, Glenn Cooper: Schmied Zoltán, Cassie Cooper: Bertalan Ágnes, Welch rendőr őrmester: Cserna Antal, Pudney rendőr őrmester: Gats Éva. Díszlet: Fülöp Krisztina és Baráth Gergely. Jelmez: Andó Ildikó. Súgó: Fodor Marianna. Asszisztens: Kántor Nóra. Rendező: Puskás Tamás. További információk idekattintva találhatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Centrál Színház Keszthelyen | ZETApress

Szóljon hozzá!