ZETApress

hírportál

Ördöglakat a Tháliában

A Thália Színház és a Madách Színház január 14-én, pénteken mutatja be Anthony Shaffer: Ördöglakat (Mesterdetektív) című bűnügyi játékát Szirtes Tamás rendezésében, Gálvölgyi János és Nagy Sándor főszereplésével ? tudta meg Lantai József a tegnapi fotóspróbán.

Az angliai Wiltshire kastélyának különc ura, Andrew Wyke népszerű krimi-szerző. Otthona pontosan tükrözi egyéniségét: minden a valóság határait feszegeti, minden a játékról, a szerepjátszás iránti rajongásáról szól. Ide csalja el feleségének csábítóját, a fiatal és jóképű Milo Tindle-t, és minden jel arra vall, hogy csupán jó tanácsokkal akarja ellátni ? afféle használati utasítást adni az új szeretőnek az asszonyhoz.

Wyke azonban meglepő ajánlattal él: ha Milo belemegy egy kockázatos játékba, ő nem áll a szerelmesek útjába, sőt, biztosítja az induló tőkét a majdani boldogsághoz. Milo rááll a merész ajánlatra, és olyan események láncolata indul el, amelyek során már lehetetlen megmondani, hol ér véget a valóság, és hol szippantja be a gyanútlant Wyke képzeletének baljós örvénye.

Anthony Shaffer 1970-ben írta fordulatos thrillerét, mely azóta két filmfeldolgozást is megért ? előbb Laurence Olivier és Michael Caine, majd Michael Caine és Jude Law főszereplésével. A Thália Színház és a Madách Színház közös produkciója a Peter Shaffer Ltd. engedélyével, a The Peters, Fraser and Dunlop Group Ltd. és a Hofra Kft. közvetítésével jön létre.

Szereplők: Andrew Wyke ? Gálvölgyi János, Milo Tindle ? Nagy Sándor, Doppler nyomozó ? Ruzik Gábor, Tarrant őrmester ? Kovács R. István, Higgs tizedes ? Sárközi Péter. Fordította: Zöldi Gergely, díszlettervező: Menczel Róbert, jelmeztervező: Tordai Hajnal, zenei szerkesztő: Kocsák Tibor, dramaturg: Zöldi Gergely, szcenikus: Németh Tibor, világítástervező: Kiss Zsolt, rendezte: Szirtes Tamás, a rendező munkatársa: Fellegi Réka.

Szóljon hozzá!