ZETApress

hírportál

Félnégyes Budapesten

Rock rajongók figyelem: a nagy trash négyesből két csapatot is láthatnak egyetlen este alatt: április 8-án a Budapest Sportarénában a Slayer és a Megadeth! ? tudatta a Live Nation.

Mind a két bandát a metál zene legnagyobbjai között tartják számon, akik a nyolcvanas években kezdték karrierjüket és a trash műfaj megteremtőiként vonultak be a zenetörténetbe. Masszív rajongótáborukba a mai napig több millió ember tartozik világszerte.

A Slayert 1981-ben alapította Jeff Hanneman és Kerry King. 1985-ben megjelent albumukat, a Hell Awaits anyagot a death- és black metál stílusok legfontosabb hatásaként tartják számon, de több albumuk is újradefiniálta a metál fogalmát. Bár az évek során előfordult egy-egy tagcsere, mégis stabil felállású zenekarnak mondhatók. 29 éves pályafutásuk alatt több szakmai- és közönségdíjat is elnyertek, és Grammy-díjra is jelölték őket. Utolsó albumuk 2009-ben jelent meg World Painted Blood címmel.

A világ legkeményebb zenekarának is nevezett Slayer 6 év után lép majd fel hazánkban. Dave Mustaine nevével fémjelzett Megadeth csapat pontosan 2 hónappal Dave Mustain Metallica-ból történt távozása után alakult, 1983-ban. Az amerikai trash metál mozgalom egyik úttörő együttese, amely jellegzetes gitárstílusáról is ismert.

Pályafutásuk alatt több mint 25 millió albumot adtak el világszerte. Dave Mustain elszántsága, indulata egész karrierjét végigkísérte, zenekarának 20 hivatalos tagja volt, az egyetlen állandóságot ő, a zenekar motorja és fő dalszerzője jelentette. Utolsó albumuk 2009-ben jelent meg, Endgame címmel. A két zenekar koncertjére jegyek mától már kaphatók interneten, illetve a Ticketpro országos hálózatában.

Pontosan kezdenek a Mirigyek

A fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Irigy Hónaljmirigy a Papp László Budapest Sportarénában december 29-én 20 órai kezdettel fergeteges születésnapi koncertet ad. A koncert 30 dallal közel 3 órás lesz. Gondoltunk a metróval közlekedőkre, hogy még elérjék az utolsó szerelvényeket az Őrs vezér téri állomásról, ezért pontban 8 órakor kezdünk! ? tudatták az Irigyek.

Ezúton kérjük kedves közönségünket, hogy ennek tudatában számítsák ki érkezésük időpontját. Mivel az eladott jegyek alapján telt házas koncertre számítunk, rengeteg ember lesz egy helyen és talán a beengedés lassabbnak tűnhet, ezért kérjük vendégeinket, hogy legyenek türelmesek, vigyázzanak egymás testi épségére. Így csak a bulira kell, hogy ?gondunk legyen? és együtt, jó hangulatban ünnepelhessük a csapat 20. születésnapját ? kérik a Mirigyek.

1 hozzászólás

  1. Irigyek és pontatlanok. A belépésre jogosító karszalagot a Sportaréna jegypénztárában veheti fel az erre kijelölt ablaknál 18 órától ? ígérték a szervezők, de tegnap este csak fél 7-re érkeztek az 5-ös pénztárhoz a nyereményjegyekkel, meg a VIP- és sajtóbelépőkkel. ? A karszalaggal az F7-es kapunál léphet az épületbe, ahol egy kolléga kíséri Önt a küzdőtérre. A sajtó/forgatócsoport munkatársai 19 és 20 óra között foglalhatják el helyüket az Esemény színhelyén. Az eseményt követő After-Party-n sem fotó, sem felvétel nem készül. A sajtó/forgatócsoport munkatársai ezen eseményen nem vesznek részt ? folytatták múltheti levelükben. Megértettük! A Mirigyeknek csak addig kellünk, amíg a beharangozóink és tudósításaink elkészülnek, de a megvendégelésünkről már ne is álmodjunk! Lehet, hogy ezért lett valaha Irigy Hónaljmirigy a nevük?