ZETApress

hírportál

Diótörő gyermekeknek

Csajkovszkij: Diótörő című mese-balettjét láthatja az Operaházban 1200 hátrányos helyzetű gyermek december 19-én, vasárnap 11 órakor. Immár 14. alkalommal szervezi meg közös MKB Karácsonyi Gyermekgáláját a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és az MKB Bank.

Immár hagyomány, hogy az MKB Bank ezerkétszáz hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyermeket hív meg vidéki településekről, a fővárosból és a határon túlról a budapesti Operaházba, ahol a résztvevők megvendégelésével és sok-sok ajándékkal teremt meghitt, karácsonyi hangulatot. Az idén a rendezvényen az árvíz sújtotta településekről, illetve a vörös-iszapkatasztrófa térségéből is vendégül látnak rászoruló gyermekeket.

Az MKB Bank és az NGYSZ közös célja, hogy a rászoruló gyermekeket, fiatalokat felkarolja, segítse, és egyebek mellett a közös karácsonyi programmal tegye felejthetetlenné a karácsonyt a nélkülözők számára is. A bank és a Szolgálat együttműködésének kulcseleme a tizenhárom éve közösen működtetett MKB Ösztöndíjprogram, amelynek keretein belül száz kitűnő képességű, de rossz anyagi körülmények között élő diák kap segítséget tanulmányai folytatásához ? tudtuk meg Pethő Zsófitól.

Szóljon hozzá!