ZETApress

hírportál

Karácsonyi desszertcsata sztárokkal

Együtt kavart a TNT és Dombóvári Vanda! Egy desszert csata kedvéért újra összeállt a TNT, akik holtversenyben a Dombóvári Vanda és Luanda alkotta párossal megnyerték a sztárok közötti versengést ? tudtuk meg a minap.

Dombóvári Vanda és Luanda Bird a francia Tarte Tatin receptjét a lime vodka fanyarságával egészítették ki, ezzel igazi csajos frissességet vittek a már unalomig ismert almás tortába. Bárdosi Sándor és Labancz Lilla, valamint Gombos Edina és férje, Alberto a második hellyel is tökéletesen elégedettek voltak, hiszen mesés finn vodkával fűszerezett süteményeket varázsoltak az asztalra.

Mi mással is lehetne egyszerűen közelebb hozni és meghitté tenni a karácsonyi asztaltársaságot, mint finom ételekkel és italokkal? Azzal, ha egybe gyúrjuk a kettőt, és egy kis alkohollal bolondítjuk meg a kedvenc desszerteket ? gondolta a négy sztárcsapat is, akik egy hatalmas főzőcsata keretei közt mutatták meg gasztronómiai kreativitásukat, és a Finlandia négy gyümölcsös ízét társították a világkonyha remekeivel.

A rendezvény kedvéért összeállt TNT csapat: Dobrády Ákos és Inti mindent bevetettek a siker érdekében. Elkészítették a csoki-függők álom-sütijét, a brownie-t, kardamommal és grapefruit vodkával fűszerezve. ? Azt hittük baráti főzőcskére érkezünk, de amikor megláttuk a feszült arcokat, rájöttünk, hogy kemény versenyre számíthatunk. Mindenesetre szeretjük a kihívásokat, ezért úgy álltunk a pult mögé, hogy győzni fogunk ? mondta Ákos és Inti, akik elsőként készültek el desszertjükkel és tálalásuk is rendkívül kreatív volt.

Bárdosi Sándor és Labancz Lilla mangós vodkával és áfonyás szósszal készült amerikai palacsintájára már a sütés-főzés kezdetétől mindenki rájárt, Sanyi kénytelen is volt ?elhajtani? a kibiceket, miután első palacsintái a földön landoltak. ? Nagymamám mindig kizavart a konyhából, mikor lábatlankodtam és kóstolgattam, most már megértem miért ? nevetett. Gombos Edina, a FEM3 műsorvezetője és Alberto teljes egyetértésben készítették el a Zuppa inglese-t, amelyet egy kis áfonyás Finlandiával bolondítottak meg, s amelyből ők is kortyoltak párat az izgalmak ellen.

A zsűri nehezen hozott döntést, majd végül holtversenyben osztotta ki az első és második helyeket. A maximális pontszámot a szomszéd asztalról elcsent áfonyaszósszal és mentával díszített TNT bomba brownie-ja kapta, holtversenyben Luanda és Dombóvári Vanda almás álom-sütijével. Gombos Edina és párja, Alberto, valamint Labancz Lilla és Bárdosi Sándor desszertjei csak egy kicsivel maradtak alul, a zsűri összesítése alapján. A versenyért járó elismerő oklevelet valamint a finn vodkát természetesen ők is örömmel vették át. A csata kedélyes beszélgetésbe és közös falatozásba csapott át, ahol a régi barátok, Luanda és Alberto anyanyelvükön, spanyolul cseréltek eszmét és receptet.

Szóljon hozzá!