ZETApress

hírportál

Nemzetközi Jazzjárat

Telt házas koncertek a Budapest?London nemzetközi Jazz-járaton. A Sárik Péter Trió hatalmas érdeklődés mellett mutatta be a napokban a második, PIECES című lemezét Budapesten ? tudtuk meg Ollé Ágnestől.

A Trió a lemezbemutató koncert sikere után újabb elismeréseket gyűjthetett be, hiszen a világ egyik legrangosabb jazz eseményén, a Londoni Jazz Fesztiválon három teltházas koncertet adott a brit főváros kiemelt klubjaiban.

A PIECES angliai lemezbemutatójára London egyik legjelentősebb jazz-klubjában, a Pizza Express Pheasantry klubban került sor a Bolygo Music szervezésének köszönhetően, a London Jazz Fesztivál keretei között. Nem jellemző, hogy a magyar zenekarok iránt ekkora az érdeklődés ? a jegyeket hamar elkapkodták a Trió brit rajongói.

Örömmel láttuk, hogy Angliában már ilyen sokan ismernek és szeretnek minket, hiszen az összes jegy elkelt mindhárom koncertünkre. Egyáltalán nem jellemző, hogy magyar jazz-zenekar iránt ekkora az érdeklődés külföldön, ráadásul mindegyik klubba visszahívtak minket, így már most körvonalazódik egy nagy angliai turné 2011-re! ? mondta el Sárik Péter.

A Pizza Express vezetője, Ross Dines személyesen gratulált Sárik Péternek és két önálló, egész estés koncertre hívta vissza a Triót a Soho felkapott jazz-klubjába, melyre a közönségnek már csak néhány hónapot kell várnia!

A Sárik Péter Trió új lemeze London legnagyobb hanglemezboltjában, a harmincas évek óta működő, tradicionális Foyles-ben is kapható, a magyar jazz-őrültek pedig tegnap a Trió klubnapján láthatták élőben kedvenceiket, akik kívánságműsorral kedveskedtek nekik a Budapest Jazz Clubban.

Szóljon hozzá!