ZETApress

hírportál

Koronázás a VAM Design-ban

Vasárnap kiderül, hogy ki lesz a Miss Hungary idei győztese! Este 7 órakor a Király utcai VAM Design Centerben kerül megrendezésre a Miss Hungary 2010 Nemzeti Szépségverseny ? tudta meg tegnap délben a felvételeket is készítő Lantai József a Hotel Presidentben.

A 25 éves jubileumi Miss Hungary Nemzeti Szépségverseny tájékoztatóján a szervezőbizottság nevében Kasuba L. Szilárd üdvözölte a sajtó megjelent képviselőit és a szépségükkel már az elődöntők során dicsőséget arató versenyzőket! Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész, a Miss Hungary 2010 zsűri szakmai vezetője rövid és frappáns áttekintést nyújtott az idén 25 éves Miss Hungary Szépségversenyről és a korábbi évek néhány érdekességéről.

A magyar szépség az országimázs részévé vált. 1985 óta rendezik meg Magyarországon a versenyt, mint a legrégibb és legjelentősebb hazai szépségversenyt. Számos kiemelkedő művész, médiaszereplő vagy celebritás is köszönheti karrierjének indulását a Miss Hungarynek. A Miss Hungary elődjét a Miss Hungáriát 1929-ben rendezték meg, a győztes a magyar Simon Böske volt, aki még abban az évben Párizsban döntő fölénnyel megnyerte a Miss Európa szépségversenyt.

A neves művészekből álló 16 tagú zsűri hat órán át mérlegelte a döntést. Simon Erzsébet filmes ajánlatok mellett több ajándékot is kapott ruházati és kozmetikai cégektől, egy francia gépkocsi gyár 1929-ben! 40 lóerős autót ajánlott fel. Amikor hazatért, a Keleti-pályaudvaron hatalmas tömeg várta. A várócsarnok annyira megtelt nézőkkel, hogy a rend fenntartása érdekében a rendőrséget is be kellett vetni. 80 évvel később csak reménykedhetünk, hogy a média közreműködésével ilyen figyelmet kaphat a Miss Hungary szépségverseny.

A Miss Hungary szépségverseny igazi verseny. A szakmai zsűriben ül művész, fotográfus és plasztikai sebész is. Mindannyiuk közös tulajdonsága, hogy foglalkoznak a szépséggel, sőt szakmájuk, hogy értenek a szépséghez. A jelentkezőket 2 kategóriában bíráljuk el, a TINI kategóriában 14-18 év közöttiek, míg a FELNŐTT kategóriában a 18-26 évesek versenyezhetnek. A TINI verseny győztesei a ?kishercegnő? és két udvarhölgye, míg a FELNŐTT kategória nyertesei a közönségtől legtöbb szavazatot kapott lány és a zsűri által választott 5 legszebb lány. Ők kilencen a Miss Hungary 2010 verseny győztesei, ők képviselhetik Magyarországot a világ különböző tájain megrendezett világversenyeken.

A Miss Hungary demokratikus és esélyegyenlőséget biztosít, hiszen melyik egyéb versenyen fordulhat elő, hogy egy a napokban súlyosan megsérült esélyes versenyzőt az egész versenybizottság, sőt a versenytársai buzdítanak arra, hogy tartson ki a döntőig! Itt a versenyzők ugyan külön-külön indulnak, de egy csapatban érzik magukat.

A zsűri elnöke idén Bruce Willis, Mel Gibson, Eddie Murphy és Michael Douglas magyar hangja, Dörner György érdemes művész lesz. A győzelmet, a helyezéseket természetszerűleg a hölgyek külső testi szépsége fogja elhozni a versenyen, e mellett kívánom, hogy az élet a belső lelki szépségen keresztül adjon majd ennél is nagyobb örömet: megelégedést és boldogságot Nekik. Szeretettel várunk mindenkit a vasárnapi döntőre, a versenyzők és a programszervezők garantálják, hogy felejthetetlen élményben lesz részük ? mondta Dr. Pataki Gergely.

A rövid bevezető után Répás Lajos, a Miss Hungary verseny főszervezője bemutatta a versenyző hölgyeket! Az elmúlt években számos olyan versenyzőnk volt, akik később ismertek lettek a divat, a szórakoztatás, vagy az élet egyéb területein. A teljesség igénye nélkül az alábbi hölgyek e szépségversenynek, és természetesen saját kitartásuknak és hozzáállásuknak is köszönhetően szakmájukban, vagy országos szinten közismertek lettek. Gerlóczi Magdi, Czuczor Kinga, Papp Bernadett, Kruppa Judit, Bálint Antónia, Geszler Dorottya, Rába Tímea, Ambrus Mercedes, Cseh Myra, Palotás Petra, Damak Jázmin, Stedra Szabina és Balogh Edina neve sokak számára már mond valamit.

Ez azt bizonyítja, hogy egy szépségversenyen elindulni semmi kockázatot nem jelent, ugyanakkor a versenyző lány számára egy ? esetleg soha vissza nem térő ? esélyt ad a szereplésre, a kitűnésre és a későbbi érvényesülésre. Zimány Linda tanácsa szerint ? aki több jelentős versenyen részt vett és dobogós helyezéseket ért el ?, a világversenyeken nagyon fontos minden megjelenésen vagy reprezentáción kellően odafigyelni és mindig a legjobbat adni magunkból. Akármilyen helyezést is érnek el a lányok, mi büszkék vagyunk és leszünk rájuk.

Az idei fináléban több száz jelentkező közül kiválasztott 32 gyönyörű lány várja, hogy a kamerák kereszttüzében bemutatkozhasson a zsűri és a közönség előtt. A verseny zsűritagjai többek között: dr. Pataki Gergely plasztikai sebész, Bémer Miklós fotográfus, Andrea Iannozzi international stylist és még további meghívott közéleti személyiségek és celebek.

A verseny utolsó része a magyar szépségkirálynő megválasztási ceremóniája, ami a zsűritagok nyílt szavazásával rózsaszálak átadásával történik. A legtöbb rózsaszálat kapó hölgy egy évig viselheti a koronát, és a vele járó Magyarország Szépségkirálynője-címet. A magyar szépségkirálynő és udvarhölgyei, valamint a Tini-kategória győztesei 2011-ben Trinidad-Tobagón, Malajzián, Görögországban, Botswanában, Kínában, Máltán vesznek részt Magyarország képviseletében világszépségversenyeken, valamint a Miss European Union Tour 2011 rendezvénysorozatán is bemutatkozhatnak.

A szponzorok és a nézők közül is bárki különdíjra vonatkozó felajánlást tehet a rendezvény előtt és alatt is. A Hotel President tulajdonos asszonya ? a Hotel vendégei jelenleg a döntős lányok ? a tájékoztatón felajánlott a Tini- kategória győztesének egy 360 ezer forintos wellness bérletet, a Felnőtt-kategória nyertesét pedig hétvégi félpanziós ellátással vendégül látják a golyóálló lakosztályban.

Vasárnap este a VAM Design Centerben a lányok mellett a verseny keretét adó látványos műsorban fiatal énekesek és táncosok szórakoztatják az érdeklődő közönséget. A verseny műsorvezetői: Zimány Linda és Kasuba L. Szilárd. Fellépnek a Magic of Music énekegyüttes, Papp Annamária és Hoffmann Ricci énekesek, Bányoczky Rita és Géczi András musical énekesek, Effendi Arab Folklór Társulat, Holiday Akrobatikus Rock and Roll Egyesület. Jegyek a helyszínen illetve elővételben 2500 forintos egységáron vásárolhatók. Biztos vagyok benne, jól fogják érezni magukat és emlékezetes élményben lesz részük.

Magyarország szépségkirálynőinek névsora: 1985. Molnár Csilla Andrea, 1989. Gerlóczi Magdolna, 1990. Czucor Kinga, 1991. Bálint Antónia, 1992. Papp Bernadett, 1994. Farkas Tímea, 1995. Veinberger Ildikó, 1998. Sas Leila, 1999. Damak Jázmin, 2000 Erdélyi Melinda, 2001. Stedra Szabina, 2002. Tóth Szilvia, 2003. Balogh Edina, 2004. Nagy Nóra, 2005. Oláh Noémi, 2006. Szabó Kitti, 2007. Koller Katalin, 2008. Polgár Ildikó, 2009. Maximovits Anett, 2010. ???

2 hozzászólás

  1. Mellesleg Pataki Gergely, aki a Miss Hungary 2010 zsűrielnöke volt, a legjobb plasztikai sebész és orvos, akit megismerhettem valaha. Megváltoztatta az életem az általa végzett műtét, visszaadta az Önbecsülésem. Ezt precizitásának és hatalmas empátiájának köszönhetem: Tünde

Visszajelzések

  1. Dórit megkoronázták | ZETApress