ZETApress

hírportál

Tábortűz Budán

15 éves az EMBEREK együttes! Bármilyen hihetetlen is, 15 éve alakult meg a csapat, így itt az ideje az évforduló megünneplésének. Képzeletbeli Tábortűz mellé hívja barátait, rajongóit a MILLER ZOLTÁN?BERKES GÁBOR fémjelezte EMBEREK formáció 2011. február 19-én a Kongresszusi Központba.

Első lemezük (Száz út) már a megalakulás évében, 1995-ben megjelent és rögtön aranylemez lett. Működésük alatt még két lemezt adtak ki, a Tábortűz 1997-ben, a Forog a Föld 1998-ban került a boltokba. Az akkori nagy sikert jellemzi, hogy a rádiók még a mai napig rendszeresen játsszák legnagyobb slágereiket ? tudtuk meg Tereh Istvántól.

Miller Zoltán 2000-ben eMeRton-díjat kapott, mint az Év legjobb musical énekese. Eddigi pályája alatt több mint húsz fontosabb szerepet eljátszhatott. A Madách Színház művésze, láthattuk többek közt Az operaház fantomjában is. 2004-ben az Év legnépszerűbb színésze kategóriában átvehette a Súgó Csiga-díjat. 2008. szeptember végén megjelent első szólólemeze Fehér és Fekete címmel, melyen hat feldolgozásszám és hat saját dal hallható.

Berkes Gábor az Első Emelet és a Rapülők zenekarok oszlopos tagja volt, ezek után hozta létre az Emberek formációt. Könnyűzenei sikerei mellett számos filmzenét is írt (Hippolit, Apám beájulna, Egy szoknya, egy nadrág, Egy bolond százat csinál, Eszter hagyatéka). Folyamatosan produceri tevékenységet is folytatott. Két éve folyamatosan koncertezik, és új dalokat ír az újra aktívan dolgozó Első Emelet együttessel.

Az EMBEREK zenekarban is mindig kiemelt figyelmet szenteltek annak, hogy koncertjeik nagyon magas színvonalúak legyenek. Ilyen volt az 5 évvel ezelőtti dupla telt-házas Madách Színházban megtartott 10. jubileumi fellépés is. A 15. évfordulót is méltóan szeretnék megünnepelni a Kongresszusi Központban, 2011. február 19-én!

Szóljon hozzá!