ZETApress

hírportál

Ákos az Urániában

Négy év után október 20-i országos megjelenéssel, A katona imája című új albummal jelentkezett Ákos. Előtte még 2006 őszén jelent meg az új dalokat tartalmazó stúdióalbuma: a Még közelebb, mely azóta már platinalemez és az Év Rock-albuma lett.

A katona imája című dalgyűjtemény Ákos 16. magyar nyelvű szólólemeze. Az anyag 13 új dalt tartalmaz, köztük a Szindbád dala című slágert, amely kislemezként is megjelent, platinalemez lett, és megjelenése óta, 27 hete vezeti a MAHASZ Single listáját ? tudtuk meg az Uránia mozibeli sajtóbemutatón, ahol Lantai József fényképezett.

A katona imája albumon elektronika, akusztikus gitár, dörgedelmes rock-hangzás és élő vonóskar egyaránt hallható. A vonós- és dobfelvételeket a Pannónia C stúdiójában rögzítették, minden további felvétel Ákos saját stúdióját dicséri. A masztert Sellyei Tamás audioguru készítette. Az albumot 20-án este az Uránia moziban a közönségnek is bemutatták.

Az album ajándék DVD-vel jelenik meg. A DVD-n az egész album hallható dolby stereo, Dolby Digital 5.1 és DTS formátumban. Szerepel a korongon a Szindbád dala klipje, amelyet eddig több mint 300 ezer érdeklődő tekintett meg a videó-megosztókon. A lemez felvételét és az ezzel párhuzamosan futó turné történéseit egy csaknem kétórás, 25 epizódból álló werkfilm örökíti meg, ez is szerepel a korongon. Emellett két korábban kiadatlan 2010-es koncert klip is helyet kapott a kiadványon, a Szindbád dala élő változata és a Csak a szerelmen át.

A katona imája megjelenésével egy időben elkészült A fénybe nézz! ? című dal klipváltozata: Ákos ezúttal is saját forgatókönyv alapján rendezte a kisfilmet, amely egy budapesti hangárban és tengeri helyszíneken forgott. Az operatőr-vágó Streba Zoltán volt, a különleges képi világú anyagot Juhász Viktor fényképezte. A katona imája megjelenését novemberben a Szindbád Turné 2010 látványos koncertfilmjének DVD-kiadása követi.

Szóljon hozzá!