ZETApress

hírportál

Divat-show a Millenárison

Pénteken este zártkörű szakmai nappal megkezdődött a Millenáris B épületében az október 15-17 közötti háromnapos exkluzív divatbemutatós, Marie Claire Fashion Days, amelyen a nemzetközi márkák mellett magyar divattervezők kreációit is megtekinthetjük ? tudtuk meg Lantai Józseftől.

A szombat és vasárnap már a nagyközönségé és a divatbemutatók mellett számtalan érdekes programot kínálnak a szervezők. A Millenáris B épületébe a belépő az októberi vagy a novemberi Marie Claire-ben található kuponnal, vagy a helyben megvásárolható 695 forintos jeggyel. Kapunyitás 10 órakor.

Lesz többek között: Dreft-stand, MKB-stand, L’Oréal Paris-stand a L’Oréal Paris sminkmestereivel, McCafé a kávézók örömére, Lufthansa-stand nyereményekkel és kedvező ajánlatokkal, Hewlett Packard-stand ahol címlapképet készítenek rólad és haza is viheted, Pickwick teázó, Wella-stand a Wella mesterfodrászaival, Bonbonetti-stand, Audi-stand, és az ourstyle.hu fashion shopja ahol a magyar tervezők kifutón látott ruhái a helyszínen meg is vásárolhatók. Ennyi látnivaló mellett ? ha tudunk időt szakítani rá ? még mozifilmet (Egy boltkóros naplója) is nézhetünk. Az esemény bemutatására és részleteire a későbbiek folyamán még visszatérünk, most egy mai, azaz vasárnapi programra szeretném felhívni a figyelmet.

A Marie Claire Fashion Days-en kerül megrendezésre szombat-vasárnap a KREA iskola divatbemutatója. A KREA Kortárs Művészeti Iskola másod- és harmadéves divattervező szakos hallgatói lehetőséget kaptak, hogy a hétvégi Marie Claire Fashion Days-en önálló bemutató keretében újra nagyközönség előtt prezentálhassák korábban tervezett öltözékeiket, melyeknek átalakítását a négy divat-főváros inspirálta.

London, New York, Párizs, Milánó ? A KREA iskola 12 fiatal tervezőjét a nemzetközi divathetek helyszínei ihlették a városonként egységes kollekció létrehozásában. Az eredeti öltözékekkel már találkozhatott a közönség az iskola hivatalos, önálló divatbemutatóján júniusban az U26 clubshopban. A mellékelt fotók a legutóbbi KREA bemutatón készültek. A hétvégi divateseményre a Marie Claire és a Lufthansa légitársaság hívta meg a KREA iskolát, hogy a divatváros-koncepció alapján a meglévő ruhák újragondolva és részben áttervezve legyenek bemutatva. A Lufthansa tour a Kreások kreációival vasárnap 13:30-kor a magyar tervezők után kezdődik. A Marie Claire Fashion Days-en nem kizárólag jelenlegi diákok mutatkoznak be; a Future Generation szekcióban több tavaly diplomázott Kreás; az Annaeva, Szegedi Kata és az Imago Mundi is helyet kapott legfrissebb kollekciójával.

A Lufhansa tour Kreás divattervezői: Bak Tünde Kyra, Bódis Boglárka, Dudás Ildikó, Gajer Emese, Lajos Attila, Pákozdi Alexandra, Strott Tímea, Tóth Melinda, Varga Zsófia, Varga Zsuzsanna Eszter, Várnai Ágnes és Galla Zoltán Péter.

Tehát, divatszerelmesek és kedvelők irány a Millenáris! És miként a Marie Claire magazin is ajánlja: ? Tanuljuk meg szeretni azt, ami a miénk, például hazai divatdiktátoraink, a magyar tervezők ruháit, és figyeljünk a nemzetközi trendekre is, de a legfontosabb, hogy mindeközben jól érezzük magunkat! ? Én már jól éreztem magam elhihetik, ott a helyük Önöknek is!

Szóljon hozzá!