ZETApress

hírportál

Dave Meyers és Katy Perry

Meyers rendez a szikrából Tűzijátékot. A világ egyik legismertebb kliprendezője, Dave Meyers rendezi Katy Perry új videó-klipjét ? tudtuk meg Beck Mártontól.

Meyers most szeptemberben a Firework, azaz Tűzijáték forgatásakor az énekesnő mellett azt a 30 magyar fiatalt is instruálja, akik pályázaton bizonyították, hogy bennük megvan a szikra. A szemüveges, szerény Dave nem kisebb sztárokkal dolgozott már együtt, mint Britney Spears, Pink vagy Justin Bieber.

Dave Meyers, a világ egyik legismertebb kliprendezője ezúttal Katy Perry mellé teszi le a névjegyét. Az elmúlt másfél évtized alatt több mint 200 klipet rendező Meyers-nek bőven van tapasztalata nagy sztárokkal: nem kisebb nevekkel dolgozott már ugyanis együtt, mint Britney Spears, Enrique Iglesias, Jennifer Lopez, Justin Bieber, Pink, Shakira, Korn, No Doubt vagy Usher. Sőt, azt is elmondhatja magáról, hogy az ő kamerája előtt habarodott egymásba Enrique Iglesias és Anna Kournikova az Escape forgatásán.

Nem meglepő tehát, hogy a Deutsche Telekom nyolc európai országát érintő Katy Perry projektjéhez Dave Meyers-t választotta rendezői partnerül. Magyarországon a T-Home és a T-Mobile jóvoltából minden Katy Perry-rajongónak esélye volt arra, hogy ? ha megmutatta magát, az álmait, a vágyait vagy éppen azt, hogy ő miben tehetséges, akkor ? bekerüljön a Firework című videóba.

Hazánkból összesen 30 lelkes fiatal szerepel majd Katy Perry szeptemberben készülő, legújabb klipjében. A több mint 600 jelentkező közül bennük látta meg a zsűri azt a bizonyos szikrát, amit Meyers-ben jó pár évvel ezelőtt egy független filmes: Gus Van Sant tanácsolta először neki, hogy kezdjen el videóklipeket rendezni, mert ez hatékony és élvezetes módja lesz a filmes karrierjének a megalapozásához.

A klip-, mozi- és reklámfilmes rendezőként is ismert Meyers egy szemüveges, mosolygós, szerény figura. A sztárok imádnak vele dolgozni, Missy Elliott például kilencszer, Pink tizenegyszer szavazott bizalmat neki ahhoz, hogy a zenéjüket vizuális tartalommal is megtöltse. A XXI. századi kultúrát formáló rendezőt a fiatalok közül sokan az iPod-reklámjai miatt is ismerik ? színes hátterek előtt táncoló fekete sziluettek ?, amellyel díjat nyert a Cannes-i Filmfesztiválon.

Hogy Katy Perry Firework-je mire ihleti őt, és hogy vajon a klip a Missy Elliott-féle vad szürreális fantázia-tobzódáshoz vagy inkább az ironikus humorú Pink-videókhoz hasonlít-e majd, azt októberig csak találgathatjuk. Akkor minden kiderül! Katy Perry október elsején a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet.

Szóljon hozzá!