ZETApress

hírportál

Kastélyakadémia György Ádámmal

A zene, az inspiráció és a technika jegyében ? nyitottan a világra. Az idei nyáron is a pomázi Teleki?Wattay Kastély ad méltó és történelmi légkört árasztó teret György Ádám zongoraakadémiájának, a világjáró művész és tanítványai hangversenyének.

Az augusztusi program első eseményét 2-án, hétfőn, 19 órai kezdettel jelzi az esemény naptára. Akkor a New York, Párizs, Kuala Lumpur, Torontó ? de említhetjük Szingapúrt is ? zeneszerető közönsége után a magyar főváros melletti város dobogóján lép fel a fiatal, s már világhírű művész.

Több helyen szeretnék, hogy ott leljek otthonra, de Pomázon érzem magam igazán otthon ?nyilatkozta a város újságírójának, és az e sorokat megfogalmazó Lindenberger Tamásnak is a művész. Az idén második alkalommal ? éppen a nagy érdeklődés miatt ? meghirdetett akadémia zongorára szakosodott. Augusztus 10-én, a hallgatóság jelesei adnak hangversenyt, jelezve az érdeklődést is: Indonéz Est lesz. A hónap 11. napján csendül fel a záró koncert.

A világ számos tájáról érkező növendékek a méltán elismert magyar zongoraoktatás hagyományaival ismerkednek, s az itteni történelmi, kulturális értékekbe is betekintést nyernek. Tíz nap Pomázon ? tanulás, kellemes programok, szakmai elmélyülés ?, a Pilis lábánál, Szentendre, Budapest vonzásában.

A város tavaly és az idén is támogatja a programot ? hiszen a vendégszeretetét, jó hírét földrészek távolságába is elviszik az itt továbbképzésben részesülő ifjú művészek. A záróhangversenyen is fellép György Ádám, a növendékekkel és a kurzust vezető vendégprofesszorokkal együtt, így közel másfél év után ismét élőben hallható játéka. Élőben, mert az internet segítségével egymillió feletti az érdeklődők száma.

Szóljon hozzá!