ZETApress

hírportál

Gyulai séta

Kedves meghívót olvashatnak a zene barátai, Gyula városának lakói, az oda látogatók számos helyen, Erkel szülővárosában és vonzáskörzetében. A szervezők fogalmazása szerint: Meghívjuk Önt és kedves Családját július 13-án 18 órai kezdettel az Erkel árnyékában című zenés ismeretterjesztő előadásra a Wagner-Liszt Alapítvány szervezésében, a Mogyoróssy Könyvtárba.

A pályázati források és a támogatók segítségével a belépés díjtalan, hiszen a zene mellet az előadás ? szórakoztató formában is ? keresztmetszetet ad a történelemből, a városról, a zenéről, a zene mindenesének tartott nagy zeneköltő életútján keresztül. Elhangzanak korabeli leírások, Erkel naplórészletek és ízelítő a Bánk Bán című operából

Szereplők: Sudár Gyöngyvér operaénekes ? aki motorja és gyakorlati kivitelezője volt az Erkel 200. születésnapjára emlékező évforduló eseménysorozatába illeszkedő, de a nyáresti hangulathoz kapcsolódó szép eseménynek ?, Molnár András Kossuth-díjas operaénekes, Mondok Ivett operaénekes, Cserje Zsuzsa előadóművész, Kiss Gábor színművész és Mezei Pál zongoraművész.

A program szerves része ? egyfajta civil kezdeményezés, lokálpatrióta program: adományok gyűjtése a gyulai Erkel szobor felújítására és az előadás után séta néhány Erkelhez és az Erkel családhoz kapcsolódó emlékhelyre a városban, és ott közös mécsesgyújtás a mester emlékére ? hagyományteremtő céllal.

Az előadás a Balassi Intézet támogatásával jött létre és további támogató a gyulai Zsigovits Ékszer, melynek tulajdonosai az értéket, annak teremtését és megőrzését tekintik minden tevékenységükben meghatározónak. Bagyinszky Zoltán fotóművész pedig fényképsorozaton örökíti meg a nyári est, a zeneköltő emlékét felidéző városi programok hangulatát ? tudatta a gyulai Lindenberger Tamás.

Szóljon hozzá!