ZETApress

hírportál

Old Boys a Fradi-pályán

A vasárnap a Fradi-pályán koncertező Old Boys együttes 1979-ben alakult és azóta tevékeny szereplője a hazai könnyűzenei életnek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy körülbelül 6000 koncerten/fellépésen vannak túl.

A Ferencvárosi Fesztivál fellépőinek neve elsősorban az oldies zene (?50-es, ?60-as, ?70-es évek angolszász zenéje) széles spektrumú, sok műfajt és eredeti előadót felölelő repertoárjuk magas színvonalú előadását jelenti a széles korosztályú hallgatóság számára.

Az együttes tagjai: Bardóczy Gyula ? A Gyula (dob, percussions), Friedrich Károly ? Karesz (pozan), Jobbágy Dezső ? Daddy (dob, percussions, ének), Nádai Beatrix ? Bezsu (ének), Nyögéri Tamás ? Nyögi (szaxofon, klarinét), Sebesi József ? Apó (billentyűs hangszerek), Sipos Endre ? Bandi (trombita), Szabó András ? Saláta (basszusgitár, ének), Szabó György ? Balázs (ének), Szalai Szabolcs ? Szabi (szaxofon, fuvola, klarinét), Szidor László ? Főnök (gitár, keyboards, ének), Vadász Ferenc ? Kutyu (szólógitár, ének), Fülöp Ervin ? Fofo (szaxofon, pánsíp, ének).

Az igen nagyszámú báli, táncos, klubos rendezvényeken való fellépéseket kiemelkedően komoly zenei tartalommal megtöltött koncertek, különleges show elemekkel tarkított fellépések, zenei fesztiválokon való részvételek, illetve évfordulókhoz kötött nagy volumenű koncertek színesítik. Fellépéseikkel az elmúlt harminc év alatt bejárták fél Európát.

A kezdeti hat fős együttesből, melynek tagjai polgári munkavégzés mellett amatőr módon kezdtek újra zenélni, a mai napig is négyen vannak az együttesben. (Az idei koncerteken az ötödik eredeti tag is közreműködik!) Az idők folyamán a bővülések (fúvósok, női énekes, két dobos) professzionális zenészek csatlakozását is jelentették. A ma 12 fős együttes repertoárja az oldies kor zenei palettájának szinte összes műfaját és előadói egyéniségét magában foglalja. (Rock and roll, pop, rock, blues, soul, country, stb.) A hat különböző szóló énekesi hang és a korlátlan vokál lehetősége mindig is nagyon széles skálájú eredeti hangzás elérését tette és teszi lehetővé az együttes repertoárja számára.

A 30 éves jubileumot tavaly tavasszal, országos turnéval kezdték, és a csúcspontja a Művészetek Palotájában adott május 19-i koncert volt. Itt megint szimfonikus zenekari közreműködéssel (jelen esetben a MÁV Szimfonikus Zenekar volt a partner) foglalták össze az elmúlt harminc év Old Boys-os zenei palettáját és mutattak be új, unplugged arculatot. Ebből a koncertből DVD és CD is készült, melyet elsőként a nagy születésnapi partin, a Petőfi Csarnokban novemberben vehetett kézbe az együttes közönsége. A jubileumi év ünneplése 2010-ben is folytatódik sok-sok koncerttel.

1 hozzászólás

  1. Kedves Old Boys! Hosszú ideje nyomozok, és végre talán kapcsolatba tudok lépni Sipos Endrével, akitől egy személyes szakmai kérdésem volna (szintén zenész), mivel sehogy nem sikerült kiderítenem, pontosan min játszott a születésem évében megjelent Széttört álmok című Syrius-lemezen. Egyrészt életem egyik legmeghatározóbb basszusgitár-játéka az (fura, hogy nem a fő hangszere, és mégis), másrészt soha olyan basszus soundot nem találtam.

    Kedves Endre, ha nem nagy tolakodás, a simon.h.janos@gmail.com címre légy kedves írni, hadd kérdezzelek ki hangszer márkáról, húrról (ugye köszörült volt?), pengetésről, stb. Csak egy levél lesz, ígérem, nem fárasztalak! Köszönöm előre is! Üdv: János