ZETApress

hírportál

Saltimbanco Budapesten

Az egyik leglátványosabb Cirque du Soleil show végre Budapesten! Saltimbanco a Cirque du Soleil legrégebben futó és egyik legfőbb show-ja. A társulat meghatározása szerint az élet ünneplése, amelynek jelenleg futó verzióját kifejezetten a nagy arénák technikai lehetőségeit kihasználva alkottak meg.

A vihar és a szélcsend, az erő és a költészet között, a Saltimbanco egy jelképes és cirkuszi utazásra viszi nézőit egy város szívébe. A Saltimbanco szó az olasz saltare in banco kifejezésből ered, amely nagyjából annyit tesz magyarul: ugrás a színpadra ? a városi élményeken alapszik, az ott élő emberekről szól, a sajátosságokról és a hasonlóságokról, családokról és társaságokról, az utcák nyüzsgéséről és a felhőkarcolók magas tornyairól. Ugyanakkor a szó kifejezi az akrobatikához fűződő kapcsolatot is, hiszen a salto és a banco alapszavakból áll össze.

A Saltimbanco egy jellegzetes Cirque du Soleil show, amelyet a nagyvárosok felépítése és lakóinak sokszínűsége inspirált; határozott képi megvalósítással és karakterekkel, amelyek a nézőket egy álomvilágba repítik, egy kitalált városba, ahol a változatosság ad reményt.

A Saltimbanco eredeti premierje 1992. április 23-án volt Montreálban. 14 évnyi nagy sátras turné és 9,5 millió néző után, 2007-ben teljesen felújították, újragondolták, és egy még nagyobb méretű, akrobatikus aréna show vált belőle, olyan hang és fényhatásokkal kiegészítve, amely a sátras verzióban nem volt kivitelezhető.

Az új Saltimbanco turné az elmúlt 3 évben több mint 100 városba jutott el, de üzenete ma is legalább olyan lényeges, mint az első bemutató idején. Budapesten 5 előadást tart a társulat, december 9-én, csütörtökön és december 10-én, pénteken 20 órakor, december 11-én, szombaton 16 és 20 órai kezdettel, valamint december 12-én vasárnap 16 órai kezdettel lesz látható a Saltimbanco show.

Az előadás egy óriási, több mint 700 négyzetméteres, félköríves színpadon játszódik, és az Aréna teljes magasságát bejátsszák légtornászai, rúd akrobatái és zsonglőrei. A budapesti előadásra jegyekhez először a Cirque du Soleil rajongói klub tagjai juthatnak, június 18-án, péntek 0 órától június 20-a éjfélig.

Ezután a Live Nation oldalán június 21-én 9 óráig regisztrált tagok élhetnek elővásárlási lehetőségükkel, június 21-én 12 órától, június 22-én reggel 8 óráig. A belépők június 22-én 10 órától már a Tiketpro országos hálózatában és weboldalunkon keresztül mindenki számára megvásárolhatóak lesznek ? tudatta a Live Nation.

Szóljon hozzá!