ZETApress

hírportál

Táncolók a Trafóból

Alig ült el a vastaps a Trafóban, a Budapest Tánciskola csapata újra táncba hívja közönségét. Csakhogy itt szinte minden másképp lesz, mint ott volt. Színházi tér helyett Schaár Erzsébet: Utca című installációja és az oda vezető kis kert nyújt otthont az előadásnak.

Kivételesen nem premiert, hanem a Beszt of POSZT keretében a Pécsi Országos Színházi Fesztivál ifi-géniuszok program keretében 3 éve bemutatott és csendes ? de épp csendességében emlékezetes ? sikert arató performanszot láthat a közönség.

Alig fokozható tempójú, sodró dinamikájú tánc helyett, szinte mozdulatlan táncosok. Kemény (gép)zene helyett Farkas Zoltán Batyu és Tóth Ildikó Fecske által megformált belső akusztika és Kovács Ferenc Öcsi által hol hegedűn, hol trombitán animált szabad tér.

A Trafóban széksorokat, de legalább lépcsőfokokat kínáltunk, igaz az előadás végén színpadra léphetett és lépett is a közönség. Ez a színház kiállító térbe komponálja a szobrot, a táncost és a nézőt egyaránt. Egy közös azért akad: a nézők többsége boldogan engedte át magát a katarzis közeli állapotnak. Reméljük, most is így lesz, lesz akinek sikerül: mi azon leszünk! ? tudtuk meg sajtósaiktól.

A teljes stáblista: Angelus Iván, Arany Virág, Bódi Alexandra, Busa Balázs, Csák Beatrix, Csasznyi Blanka, Csuzi Márton, Dányi Vica, Dézsi Kata, Drávucz Petra, Emődi Lilla, Farkas Zoltán Batyu, Fuchs Lívia, Horváth Nóra, Hrotkó Heléna, Kelemen Krisztián, Kelemen Patrik, Király Elvira, Kovács Ferenc Öcsi, Lengyel Polett, Maros Judit, Medveczky Balázs, Péter Petra, Petrovics Sanyi, Szűcs Dóra Ida, Torda Kata, Tóth Ildikó Fecske és Vadas Tamara. Támogatók: POSZT, Új Előadó-művészeti Alapítvány, OKM, NKA.

Szóljon hozzá!