ZETApress

hírportál

MTT-közgyűlés Budafokon

Öt új tag, az előadóművészeti törvény módosítása, kulturális államtitkári tájékoztató: tegnap közgyűlést tartott a Magyar Teátrumi Társaság Budafokon. Az MTT tavaszi közgyűlésén a legnagyobb hazai színházi érdekképviseleti szervezet öt új taggal bővült, így immár 87 tagot képvisel.

A Magyar Népmese Színház látta vendégül a Magyar Teátrumi Társaság tavaszi közgyűlését, egy rendhagyó helyszínen, a budafoki Promontor Schola Szőlőskert és Borpincészet Rendezvényházban. A rendezvényen részt vett Závogyán Magdolna, a KIM kultúráért felelős államtitkára és Szentmártoni János, a KIM helyettes államtitkára is. Závogyán tájékoztatást adott a kulturális kormányzat előadó-művészetet érintő aktuális tevékenységeiről és terveiről.

A közgyűlés elfogadta öt új tag felvételi kérelmét: az MTT szakmai szervezeteket összefogó tagozatába a Híd Kulturális Alapítvány, a nemzeti intézmények tagozatába a Szegedi Nemzeti Színház, a határon túli színházak tagozatába az Aradi Kamaraszínház került be, míg a vidéki színházak tagozatába a Bóbita Bábszínház és a Kabóca Bábszínház nyert felvételt. A 2008-ban 12 taggal alakult érdekképviseleti szervezet 15 esztendő alatt hétszeresénél is többre emelte taglétszámát.

A közgyűlésen a Társaság tagsága elfogadta a tavalyi beszámoló dokumentumokat és megszavazta az idei költségvetését is. A közgyűlés több szakmai kérdést is tárgyalt, például az előadó-művészeti törvény módosítására vonatkozó javaslatokat, az induló cirkuszművészeti felsőoktatás ügyét és a Madách-emlékévvel kapcsolatos javaslatokat is.

Szóljon hozzá!