ZETApress

hírportál

Jön a Metallica

A rock rajongóknak már nem kell sokat várni, hiszen a jövő héten, Budapesten lép fel a Metallica. Jegyeladásuk már tavaly szeptemberben minden eddigi rekordot megdöntött.

Bár a zenekar közel 30 éve áll színpadon, de a mai napig minden egyes koncertjükre óriási energiával készülnek. Sőt, még mindig közös öltözőt használnak, melynek egyszerű a berendezése: kanapék, székek, dohányzóasztal és állólámpák alkotják. Emellett egy hangszigetelt helységet kértek, ahol próbálhatnak, jam-melhetnek, és felpörgethetik magukat a koncertre ? tudatta a Live Nation.

A csapatnak nincsenek különleges igényeik az étkezés terén sem, noha Kirk Hammet vegetáriánus és James Hetfield nem eszik vagy iszik semmi olyat, ami alkoholt tartalmaz; mégis átlagos kéréseik vannak csupán üdítőkre, némi sörre valamint salátákra, gyümölcsökre és egyszerűbb húsokra vágynak. Azonban látszik, hogy a zenekar tagjai soha nem a külsőjükből éltek, a kérések között chips, cukorka és csokoládé is található.

A Metallica minden fellépését felveszi, és a tagok visszanézik, ezzel segítve, hogy folyamatosan a lehető legjobb koncerteket adják. A banda 50 fős stábbal utazik, amelynek nagy része technikai ember, azonban egy csontkovács is az állandó csapathoz tartozik. Rajtuk kívül még közel ötven magyar technikai ember segédkezik majd a koncert alatt, az építésben több mint kétszázan.

Már most vasárnap elkezdődnek a munkálatok a stadionban, hogy péntek estére minden a helyén legyen. A turné szoros menetrendje miatt azonban a zenekar csak a koncert napján érkezik meg Budapestre.

A színpad közel 500 négyzetméteres, a két oldalsó szárnnyal együtt több mint 60 méter széles. A színpad teljes hosszában egy óriási kivetítő adja a hátteret, amit a két oldalon további, egyenként 200 négyzetméteres kivetítő egészít ki.

Mint már annyi éve, ezen a turnén is a védjegyükké vált Morricone zenével indítanak, a program pedig az utolsó albumuk néhány dalából és a legnagyobb slágereikből áll össze. A koncert alatt pirotechnikát is használnak.

A stadion területéren nem lehet bevinni sem palackos, sem üveges italokat. Nem engednek be semmilyen típusú kamerát, hangrögzítő eszközt, de lézer pontozót, vagy akár ruhán viselt hosszabb láncokat sem. Tiltó listán van az esernyő is, pedig a koncert még esős időjárási körülmények között is megrendezésre kerül. Ebben az esetben esőkabát viselését ajánlják.

Szóljon hozzá!