ZETApress

hírportál

Thanks Jimi Fesztivál

Negyven éve hunyt el Jimi Hendrix! Lengyelországi minta nyomán, az ottani főszervező, Leszek Cichonskival kötött barátság révén indították tavaly útjára ezt a kezdeményezést. Szombathelyen a MEDIAWAVE fesztivál keretében május elsején egynapos blues és rockzenére hangolt mini-fesztivált szerveznek.

Az esemény lényege és csúcspontja, hogy meginvitáltak minden gitárost itthonról és a környező országokból egyaránt, hogy egy rövid próbát követően este 6-kor a Fő téren közösen játsszák el neves zenészek vezetésével Jimi Hendrix: Hey Joe című számát.

Az első próbálkozásra tavaly Győrben közel százan pengettek és több ezren élvezték a produkciót, Wroclaw főterén azonban már 6346 gitáros játszotta el a számot, jelenleg ez a döbbenetes hatású koncert Guinness rekordnak számít a világon.

Évről-évre szeretnék megrendezni minden május elsején a rendezvényt, hogy a külföldi szervezők tervének megfelelően e napot majd nem a munka, hanem a gitárosok világnapjaként, ünnepeként tarthassuk számon. Az idei rendezvény fő fellépője a tavalyi fesztiválon megismert Stevie Salas lesz, aki ezúttal a Mick Jagger zenekarában megismert Bernard Fowlert és a Pearl Jam egykori dobosát, Dave Abbruzeese-t hozza magával. Illetve hozzájuk csatlakoznak még a nap fellépői és a legfiatalabb, legidősebb, legfeltűnőbb gitárosok a közönség soraiból ? tudtuk meg a szervezőktől.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Fesztivál Szombathelyen | ZETApress

Szóljon hozzá!