ZETApress

hírportál

Irány Szeged!

Lezárultak az első fordulók ? 16 ország 46 énekese jutott a középdöntőbe. Kesselyák Gergely karmester zsűri-elnökletével Norvégiában is három napig tartott az Armel Operaverseny és Fesztivál első fordulós válogatása, melynek végeztével megszületett a második fordulóba jutó versenyzők teljes listája.

A bergeni helyszínről 3 énekes jutott a második, szegedi fordulóba. Az angol származású Matthew Hargreaves-t Don O?Day szerepére (Veslefrikk), a norvég Live M. Danielsson-t Vera szerepére (A szolga), a horvát mezzoszoprán Alenka Ponjavic-et pedig Arkagyina (Sirály) szerepére jelölték.

Így összesen 16 ország 46 énekesét várjuk majd Szegedre május 14-16-án, hogy a második forduló keretében meggyőzzék a produkciók rendezőit (Alföldi Róbertet, Ludek Golat-ot, Szász Jánost, Vidnyánszky Attilát és Silviu Purcareté-t) komplex énekesi-színészi képességeikről.

A kiválasztott ?döntőbe kerülők? kapják azon öt operaprodukció főszerepeit New Yorkban, a norvégiai Bergenben, Pilzenben, Krakkóban és Debrecenben, melyek elkészülésüket követően az Armel Operafesztiválon lesznek láthatóak Szegeden, november 3-tól 17-ig.

A második fordulóban ? a partner operaházak képviselőin és a darabok magyar és külföldi rendezőin kívül ? részt vesz Knut Vaage, a bergeni Den Nye Opera produkciójában készülő ‘Veslefrikk szerzője, valamint a cseh produkció (A szolga a pilzeni Josef Kajetán Tyl Színház produkciója) komponistája, Marco Tutino is. A második fordulót követő eredményhirdetésre május 16-án, vasárnap este kerül sor a Reök-palota dísztermében ? tudatta Kund Laura.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Szegedi opera | ZETApress

Szóljon hozzá!