ZETApress

hírportál

Gellért-hegyi fények

Dante napnyugtakor és hajnalban a Gellért-hegyen. A hajnal első fényei a sötétet elűzték – olvastuk a Purgatórium 27. énekében, Pokol és Purgatórium-Paradicsom Gyabronka József előadásában.

A Budapest Tuning programsorozat keretében megvalósuló, rendhagyó színházi produkcióban különleges módon találkozik az irodalom, a színház, a város és a természet. Danténál sok szó esik a sötétségről, az éjszakáról, a csillagokról, a hajnalról és a világosságról – nem véletlen, hogy a Pokol napnyugtakor, a Purgatórium és a Paradicsom pedig napfelkeltekor hangzik el. Az előadás díszlete a besötétedő, majd kivilágosodó ég és alatta a város. A hajnali rész szövegkönyve, koncepciója külön erre az alkalomra készül. A Pokol 2021 novembere óta nagy sikerrel fut a Katona József Színház Sufnijában.

Helye: Gellért-hegy, Filozófusok kertje a Sánc utca/Orom utca sarkon. Előadja: Gyabronka József. Fordította: Nádasdy Ádám. Az előadás szövegét összeállította: Török Tamara. Ideje, Dante: Pokol augusztus 26-a péntek 19:15 (érkezés 18:45 és 19 óra között). Dante: Purgatórium-Paradicsom 27-e szombat 05 óra (érkezés 04:45-kor). Mindkét rész megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni Dante: Pokol bemutatóra idekattintva és Dante: Purgatórium-Paradicsom előadásra emide kattintva lehet.

A 2022-ben a Budapest Brand nZrt. égisze alatt indult Budapest Tuning projekt célja, hogy különleges, rendhagyó városélményt adjon a lakóknak, és a közösségekkel, civil szervezetekkel együtt turbózza fel a várost. A pályázaton idén összesen 10 kisebb és 3 nagyobb projekt valósul meg. Augusztus 14-én vasárnapig tart a Budai_Alsó, ahol a budai rakpart vált egy kreatív, kísérleti pihenőparkká, de már elindult a Külkörút projekt is, aminek célja megváltoztatni a Népszínház-negyedről alkotott képet.

Szóljon hozzá!