ZETApress

hírportál

Strand-mise Tihanyban

Balaton parti zenés istentiszteletet tart Tihanyban az Ökumenikus Egyház holnap 10 órától. A közvetlenül a vízparton tartott szertartáson Gajdos Attila, a Shygys énekese is részt vesz a gospel kórus tagjaként. A rendhagyó strand-misén igét hirdet Tóth Mihály diakónus, az Ökumenikus Egyház lelkésze.

Menjetek és tegyetek tanítványommá minden népet – adta utasításba Jézus Krisztus, így mi is megyünk. Megyünk az esküvőkre, megyünk a temetésekre, megyünk a fesztiválokra, és ha az emberek épp a strandon vannak, akkor oda is megyünk. Az örömhírt mindenhová el lehet vinni. A gospel Istentisztelet pedig kiváló módszer is rá, hiszen könnyen befogadható, élvezhető – mondta el a lelkész.

A szertartás során olyan ismert dalok csendülnek fel, mint az Apáca show című film által közismert lett I will follow him vagy az Aretha Franklin miatt népszerűvé vált Ain’t no mountain high. Elhangzik az angol királyi esküvő óta templomban is énekelt Stand by me és a jelenlévők az Oh, happy day dalnál akár be is kapcsolódhatnak a közös éneklésbe. Az esemény díjmentes, a felajánlott adományokat az Örökbe Fogadok Egy Ovit mozgalom Világjegy programjára fordítják.

Szóljon hozzá!