ZETApress

hírportál

Ébredések Albertirsán

Június 14-én kedden 18 órától Albertirsa Művelődési Házában egy kortárs művészeti est keretében Pétery Melinda táncművész; Bojta Zsuzsanna énekművész és Ferencz Gabriella színművész saját műfaját képviselve, kreatívan együttműködve hozta létre az Ébredések című összművészeti produkciót.

Egy igazán különleges előadásnak lehetnek tanúi az érdeklődők: az előadás műfaját tekintve elektroakusztikus táncfantázia, mely Polcz Alaine: Álomnaplója alapján jött létre. Az opera mentén, a zenei, szöveges és táncos elemek kapcsolatából felépülő előadás egy víziót, egy belső történést elevenít meg, amely Dido álomvilágban játszódik a valóság és képzelet határainak elmosódásával. Az előadás időtartama: 40 perc.

Az elektroakusztikus fantázia Henry Purcell: Dido és Aeneas című operájából Dido két érzelmekkel, aggodalommal és gyötrelmekkel teli áriájának az eredeti mű tartalmi mélységének tiszteletben tartása mellett egy újszerű sajátos hangzásvilággal megtöltött parafrázisa. Ez a korabeli hangszerek és a mai sokszínű, igényes elektronikus hangzás elsőre egymástól talán távolinak tűnő, mégis egymást jól kiegészítő találkozását jelenti. Az előadók egymás alteregójaként folyamatos interakcióban jelenítik meg a királynő fizikai és belső világát.

Az Ébredések – kortárs összművészeti est fókuszában a női lélek áll. A három művészeti ágat – színház-, zene-, táncművészetet ötvöző produkció középpontjában a nő belső világa áll a születéstől, a szeretet-szerelem érzésétől, a teremtéstől a szenvedéseken át az elmúlásig. Az előadás a Köszönjük Magyarország-pályázat jóvoltából ingyenes! – tudatta Sárréti Anita sajtóreferens.

Szóljon hozzá!